Hírek

Egy egész amerikai város LMBTQ politikusok irányítása alá került

 

hirdetés

 

A héten az Egyesült Államok több részén választásokat tartottak. A választói akarat végül úgy hozta, hogy a kaliforniai Palm Sprigs városi tanácsába kizárólag LMBTQ politikusok kerültek be: egy transznemű és egy biszexuális nő, valamint két meleg férfi (Lisa Middleton, Christy Holstege, Geoff Kors és J.R. Roberts).

Kalifornia államban 1978-ban írt történelmet Harvey Milk, amikor az állam első nyíltan meleg választott hivatalnoka lett, most pedig Lisa Middleton személyében politikai posztot tölthet be az első nyíltan transznemű nő. Middleton hat jelölt közül lett a befutó.

 

 

Eközben a minnesotai Minneapolis-ban egy transznemű férfi, Phillipe Cunningham nyert szoros versenyben, Pennsylvaniában szintén egy transznemű férfi, Tyler Titus. Seattle városában pedig a szavazatok 61 százalékával a nyíltan leszbikus Jenny Durkant választották polgármesternek. Rick Zbur, az Equality California szervezet igazgatója szerint a választási eredmény válasz Donald Trump gyűlöletkeltő politikájára.

“Annak fényében, hogy a szövetségi kormányzat folyamatos támadja a transznemű személyeket, a transznemű politikusok győzelme a remény jele. A választók elkötelezettek olyan értékek mellett, mint az egyenlőség, és elutasítják a kirekesztést.”

 

(PinkNews)

 

Previous post

Videó: Madonna drag queen segítségével reklámoz

Next post

Kedvezményes színházjegyek a HUMEN olvasóinak a Pira Bella előadásaira