Hírek

Egy CIA-dokumentum szerint Hitler biszexuális volt

Egy most nyilvánosságra került CIA-dokumentum szerint Hitler a nőkhöz és a férfiakhoz is vonzódott.

A CIA által 1942-ben írt dokumentum a náci diktátor magánéletét kutatta 70 oldalon. 2000-ben titkosították, ám most a Daily Star felfedte a különös írás részleteit. A beszámoló kimerítően foglalkozik Hitler alvási szokásaival, hogy miért nem hordott magával sose ceruzát és hogy mennyire szerette a cirkuszt.

 

 

A dokumentumban található legtöbb információ másod- és harmadkézből származik, és kevés benne a konkrét idézet. Ám egy név folyamatosan visszatér benne: egy bizonyos Dr. Sedgwické, aki minden bizonnyal Ernst Franz Sedgwick Hanfstaenglt jelöli. A férfi személyes jó barátja volt Hitlernek egészen az 1930-as évek közepéig, mikor is a kapcsolat megromlott, Hanfstaenglt pedig az USA-ba emigrált.

A dokumentum foglalkozik Hitler korai, Bécsben töltött éveinek szexuális életével is, mikor is a diktátor egy olyan férfihostelben szállt meg, mely meleg férfiak ismerkedőhelye volt.

A bizonyos Dr. Sedgwick szerint a Maennerheim Brigittenau-t idősebb urak keresték fel annak reményében, hogy fiatal fiúkkal ismerkedhetnek szexuális úton. A dokumentum szerint az, hogy Hitler ekkoriban közelebb került ehhez a közeghez, magyarázat lehet arra, hogy a dokumentum születésének idejében “miért nem mutatott komolyabb ellenszenvet a homoszexuális közeg ellen.” Ami erős megjegyzés.

Egy megjegyzés azért elejti azt az információt, hogy magának Dr. Sedgwicknek nem volt személyes tapasztalata a hostellel kapcsolatban, annak hírét másoktól hallotta. A férfi szerint ettől függetlenül nem valószínű, hogy Hitler létesített szexuális kapcsolatot férfiakkal és már ekkor is az az egocentrikus, nárcisztikus figura volt, aki nem találta meg a számára tökéletesnek tartott nőt.

Az írásban ettől függetlenül biszexuálisként hivatkoznak rá, állítva, hogy a diktátor szexuális élete olyan volt mint politikája: egyszerre szocialista és egyszerre nacionalista: vagyis egyszerre szerette a nőket és a férfiakat is.

A dokumentumban írtak szerint Hitler szexuális élete “kétségbeesett” volt – pszichikailag, sőt, feltételezték, hogy fizikailag is olyan akadályok álltak előtte, melyek megakadályozták a teljes szexuális kielégülésben. Az elemzés szerint a nőkben félig az anyafigurát és félig az elbűvölő nőt kereste. Érdekesnek tarották azt is, hogy a diktátor 1942-ben még nem volt házas – ám mint tudjuk, később, 1945-ben, néhány nappal öngyilkossága előtt feleségül vette Eva Braunt.

A dokumentum mellesleg állítólag tele van nevetséges pszichológiai következtetésekkel – vagyis jobb fenntartásokkal kezelni a benne taláható információkat és  feltételezéseket.

Bár a dokumentum szerint Hitler hiányzott az alapvető megvetés a melegek iránt, ettől függetlenül fontos megjegyezni, hogy a Náci Birodalomban 100.000 meleget tartóztattak le, a koncentrációs táborokba küldött homoszexuálisok száma pedig 5.000 és 15.000 közé tehető.

 

 

 

FRA EU post inject banner
Previous post

Art Market Budapest 2018 - Programajánló

Next post

Jöhet a házassági egyenlőségről szóló népszavazás Tajvanon