Hírek

Egy ázsiai országban karnyújtásnyira a házassági egyenlőség

Ha valóra válnak a derűlátó jóslatok, még idén törvényessé válhat az azonos neműek házassága a délkelet-ázsiai szigetországban. A jelek biztatóak, a Polgári Törvénykönyv módosítására vonatkozó javaslatot a törvényhozás illetékes bizottságának többsége megszavazta, zöld utat adva így a parlamenti vitának és végső szavazásnak.

Tajvan

A módosítást kezdeményező Yu Mei-nu képviselő maga is optimista. Számításai szerint a 113 képviselőből jelenleg 54-en állnak az egyenlősítés mellett, annak ellenére, hogy többen is komoly nyomásnak vannak kitéve konzervatív és vallásos szervezetek részéről.

Yu azonban bízik benne, hogy még idén elfogadható lesz a javaslat. Azelőtt, hogy a 2018-as országgyűlési választások miatt kikezdjék és ellehetetlenítsék, kampánytémát csinálva az ügyből.

A téma mellett és ellene is több tüntetést is szerveztek már Tajvanon az elmúlt években. Az ellenzők, élükön a Keresztény Csoportok a Családok Szeretetéért LMBT-ellenes Szövetség azzal vádolja a melegközösséget, hogy így akarja elfogadtatni a társadalommal életmódját, megváltoztatva így egy olyan intézményt, amelynek gyökerei több ezer évvel ezelőttre nyúlnak vissza.

Emberjogi aktivisták azonban bíznak a változásban, remélve, hogy az egyenlő házasság megteremtése lendületet ad más ázsiai országoknak is.

 

Previous post

Legóba öntenék RuPault

Next post

Nyálcsorgató - Félmeztelen szerda