Hírek

Egy apa ellenezte meleg fia házasságát, és most nem érti, miért nem áll szóba vele

Egy ohiói férfi nem érti, hogy meleg fia és veje miért nem állnak vele szóba mióta elmondta nekik: nem támogatja az azonos neműek házasságát, és reméli, hogy kettejük kapcsolata előbb-utóbb zátonyra fut. Kétségbeesésében még egy szakértőtől is tanácsot kért.

A hatvannyolc éves férfi egyelőre teljesen reménytelennek látja a helyzetet, és nem hiszi, hogy valaha is rendbe jöhet a kapcsolata harmincnyolc éves fiával.

 

Képünk csupán illusztráció.

 

A kezdet sem volt könnyű. Fia huszonkét éves volt, amikor előbújt melegként, és ezt követően édesapjának jó pár évnyi terápiára volt szüksége, hogy elfogadja fia szexuális irányultságát. Mire a terápia hatni kezdett, az idős férfi megtanulta elfogadni a tényt, de aztán történt valami, ami mindent megváltoztatott – számol be róla a Queerty.

„A fiam és én egész jól kijöttünk egy ideig, de néhány évvel ezelőtt Ohio legalizálta az azonos neműek házasságát. Ezzel egyáltalán nem értettem egyet, mert egy férfinak nem lenne szabad férfihoz hozzá mennie. Ezt közöltem a fiammal is.”

Egyszer azonban a fia találkozott egy férfival, egymásba szerettek és eldöntötték, hogy összeházasodnak. Apja ekkor elmondta neki újra véleményét, valamint azt is, hogy reméli, a házasságuk kudarcba fullad. Nyilván a fiának és annak férjének ez cseppet sem volt kedvére. És bár sokan úgy gondolnánk, ez volt a legtermészetesebb, amit a fiú tehetett, édesapja nem értette a történteket.

Alaposan átgondolta a szavait, bocsánatot kért a pártól – bár bevallotta, hogy legbelül továbbra sincs kibékülve a helyzettel -, de a fiatalok továbbra sem állnak szóba vele.

„Azt szeretném, ha félretennénk ezt a vitát. Két év telt el, és se ő, se a férje nem akar látni!”

A szakértő, Annie Lane, akinek levelét címezte a következőt írta válaszul, miután megismerte a részleteket:

„Ha azt szeretné, hogy a fia az élete része legyen, akkor el kell fogadnia a tényt, hogy meleg. Arra biztatom, hogy keressen fel egy tanácsadót, aki segíthet túllendülni ezen. Ő a saját fia, és az élet rövid. Szívszorító volna belegondolni, hogy úgy éli le a hátralévő életét, hogy soha többé nem beszél a fiával.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb