Hírek

Egy angol kisegyház éheztetéssel “kigyógyítja” a melegeket

Oknyomozó újságírók derítettek fényt egy brit kisegyház több évtizedes gyakorlatára.

 

A The Mountain of Fire and Miracles Ministry nevű liverpooli kisegyház azt ajánlja, hogy bárkit kigyógyítanak a melegségéből, aki vállalja a három napos kezelést. Ennek során a közösség imaházába bezárt személyeket sem enni, sem inni nem hagyják három napig, továbbá három óránként imádkozniuk kell. A harmadik nap végén “az egyház gyümölcsét” kapják a résztvevők. A foglalkozás alatt nincs lehetőség orvosi ellátást kérni.

A Liverpool Echo riportere inkognitóban kereste fel a gyülekezetet, azt állítva magáról, hogy bizonytalan az orientációjában. A kisegítő lelkész elmondta neki, hogy a homoszexualitás “biológiai tévedés” és ha vállalja a kezelést, akkor képes lesz megnősülni és gyereket nemzeni. Hogy biztosan “meggyógyuljon”, azt ajánlották neki, hogy a heti közös templomi imádságok előtt se igyon 24 órán át, valamint rendszresen “kínozza a lelkét” azzal, hogy éhezteti magát. Dr. Desmond Sanusi, a gyülekezet lelkésze elmondta, már 20 éve végzi ezt a terápiát és “senki sem halt bele”.

Eközben Theresa May kormánya elutasította idén márciusban, hogy az átnevelő terápiákat betiltsák az országban. Pedig a világ egészségügyi és pszichiátriai szervezetei szerint az orientáció megváltoztatására irányuló terápiák hatástalanok, alanyaik azonban lelki és testi sérüléseket szenvedhetnek közben.

Akinek nem tetszik az éheztetős angol módi, ugorjon át az Egyesült Államokba. Ott legalább tortával gyógyítják a melegséget.

 

 

Previous post

Édes előbújás – Kóstolj bele a nyitottságba!

Next post

A Backstreet Boys énekese nem áll szóba öccsével a coming out óta