HírekPride

“Egy akkora buli, amit még mi szervezők is alig hiszünk el”

A Pride hónap eseménysorozatát idén egy egyedülálló, egész estés fesztivál, a Rainbow Party koronázza meg július 7-én a Budapest Parkban. Az esemény megálmodóját, Erdélyi Ferencet kérdeztük a kezdetekről, kulisszatitkokról és arról, vajon hogyan lesz az álmokból valóság. Szkiba Zsuzska vendégírónk interjúja.

Szkiba Zsuzska: Nem vagy ismeretlen az LMBTQ éjszakai életében, számos parti fűződik a nevedhez: VIBE, Oops, most pedig jön a nemzetközi szintlépés, a Rainbow Party 2018! Mesélnél az ide vezető útról?

Erdélyi Ferenc: Több évvel ezelőttre nyúlik vissza a történetem. Kisebb kezdeményezések után, először az Alterego Club figyelt fel rám, majd az ott eltöltött évem után felhagytam vendéglátói főállásommal és elindítottam a VIBE-ot. Azóta nincs megállás, több mint 100 rendezvénnyel a hátunk mögött, még közelebb kerültünk az elképzeléseinkhez: idén a Budapest Pride teljes körűen ránk bízta a Rainbow Party szervezését, ami olyan lehetőségek tárházát nyitotta meg, melyekről az előtt álmodni se mertünk volna.

A külföldi rendezvények markáns karaktereket és extravagáns showműsorokat vonultatnak fel egy olyan szabad térben, ahol nem kell szégyenkeznie senkinek, mindenki bátran és szabadon önmaga lehet. Ez nem lesz másképp a Rainbow Party 2018-on sem.

Sz.Zs.: Mire számíthat, aki veletek tart július 7-én a Budapest Parkban?

E.F.: Sok mindenben változtattunk az előző évek Rainbow Partyjaihoz képest. Először is szükségünk volt egy nagyobb helyszínre. Nagy öröm volt, amikor megtudtuk, hogy a felkeresett helyszínek közül a Budapest Park igent mondott. Ez óriási potenciál és hatalmas lépés ez a közeg számára. Nem sokat teketóriáztunk és azonnal elkezdtük szervezni a programokat. Végeredményként 3 idősávban, 3 színpadon a legmenőbb hazai LMBTQ partiszervező csapatok 16 dj-e, 3 magyar tervező – Romani Design, Richard Demeter és a Je Suis Belle – divatshow-ja, a The Biebers és Conchita Wurst koncertjei szórakoztatják a közönséget.

Sz.Zs.: Több ez, mint egy parti, hiszen amellett, hogy több szervezetet támogattok, még az esemény hivatalos pólói és edző táskái is társadalmi üzenetet hordoznak. Mi is ennek a háttere?

E.F.: Készülünk Civil Bunkerrel, ahol egészségmegőrzés, prevenciós tájékoztatás, gyorsteszt és ártalomcsökkentő tanácsadás vár az érdeklődőkre. Ott lesz velünk a Civil AIDS Fórum, az Altalap, a NANE és a Belvárosi Orvosi Centrum is. A helyszínen 500 forintért megvásárolható Rainbow Party 2018 által dedikált támogatói piros szalaggal az ő munkásságukat támogatják.

Továbbá ne feledkezzünk meg Csalár Bence limitált, az év 365 napján hordható merchandise kollekciójáról se, melyen híres LMBTQ emberek láthatóak, és amelyek megvásárlásával ugyancsak LMBTQ-közeghez kapcsolódó alapítványokat támogatunk.

Sz.Zs.: Van-e egyéb küldetése is a bulinak?

E.F.: Szívügyünk a közeg jóléte, így az idei év fő célja, hogy a rendezvény kiadásokon felüli összegével a Budapest Pride Szivárvány Misszió Alapítvány teljes éves munkáját támogassuk.

Sz.Zs.: Ha valaki még ezek után is gondolkozna, miért is menjen el a Rainbow Party 2018-ra, mit üzennél neki? Számodra mik a legfontosabb hívószavak a rendezvénnyel kapcsolatban?

E.F.: Olyan szavak jutnak az eszembe, mint a naplemente, nyár, fröccs, fesztivál hangulat, tűzijáték, Budapest Park, Conchita Wurst és egy akkora buli, amit még mi szervezők is alig hiszünk el, hogy megvalósul.

Sz.Zs.: Neked melyik partihelyszín a személyes kedvenced? Hol bulizol majd?

E.F.: Nekem mindegyik tánctér fontos, a minőségi italok mellett mindenhol a minőségi zenéé a főszerep, így bármelyik tánctéren szívesen töltöm majd az időmet. Találkozzunk július 7-én a Budapest Parkban!

2018. július 7., 18:00 – július 8., 4:00 Budapest Park, Soroksári út 60., Budapest, 1095 Jegyvásárlás itt! Facebook-esemény itt![/infobox

Erdélyi Ferenccel korábban már beszéltünk a Vibe-ról, az LMBTQ éjszakai élet lehetőségeiről és a magyar szervezők legnagyobb hibáiról. Olvasd el korábbi interjúnkat itt:

https://humenonline.hu/sokan-gondoljak-azt-hogy-kizarolag-roluk-kell-szolnia-az-ejszakanak/

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb