Lifestyle

Durva homofób kirohanások miatt tilthatnak be egy tévécsatornát

Beérkező panasz alapján szúrt szemet az Ofcom brit médiahatóságnak, hogy az Egyesült Királyságban is sugárzó, ironikus módon Peace TV-nek, azaz Béke Televíziónak nevezett csatorna négy műsora is olyan szintű gyűlöletbeszédet és közösség elleni izgatást közvetített, amely valószínűleg a bűncselekmény kategóriájába esik és az eljárás végén akár a televízió sugárzási jogát is visszavonhatják.

 

Pillanatkép a Peace TV életéből

 

Az elsősorban az iszlám közösséget megszólító adó Családod Megerősítése (Strengthening Your Family) című műsorának egyik címe a Homoszexuálisok Völgye (The Valley of the Homosexuals) címet kapta és az egyenesen a kamerába néző műsorvezető többek között az alábbiakat mondta: “A homoszexualitás az egész világon tombol, de egyáltalán nem új jelenségről van szó, csupán a társadalom igyekszik finomítani a dolgot azáltal, hogy enyhébb szavakkal illeti, mint például meleg.

Bár mindez őrület, a világ így működik és a sátán örömtáncot jár, újabb és újabb embereket invitálva a pokol tüzébe. (…) Odáig jutottunk, hogy törvények születnek, őrült törvények, amelyek védik a homoszexualitást, sőt! Házasodhatnak is egymással. Férfi a férfival. Ott vannak a televízióban a gyerekeink szeme előtt, szájon csókolják egymást, ölelkeznek, csókolóznak – megbolondult a társadalom. (…) Még az iszlám által megvetett, undorító disznó is különb, hisz sosem látsz két kandisznót azon kísérletezni, hogyan közösülhetnének” – folytatta.

A televíziót tulajdonló Lord Production a védelmébe vette az elhangzottakat, szerintük csupán egy vallási szemponttal találkoztak a nézők.

A dubaji központú Peace TV jelenleg 125 országban érhető el, urdu és angol nyelven egyaránt sugáraz. Az elhangzottak nagyon is összhangban vannak a csatornát alapító dr. Zakir Naik gondolataival: “Az iszlámban és majdnem minden nagy vallásban a homoszexualitás világa bűn. Nem a mennybe, hanem a pokolba jutsz általa.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb