Színes

Dua Lipa nem hajlandó fellépni a katari focivébén

Dua Lipa cáfolta azokat a pletykákat, miszerint fellépne a közelgő katari labdarúgó-világbajnokságon.

November 20-án a világ minden tájáról érkeznek majd csapatok a nagy érdeklődéssel várt sporteseményre – amelyet először rendeznek meg az Öböl-menti régióban. A torna bejelentése óta azonban aktivisták, szurkolók és futballszakemberek egyaránt aggodalmukat fejezték ki a helyszínnel kapcsolatban az ország emberi jogi helyzete miatt.

A közelmúltban több olyan szervezet is beszámolt róla, hogy Katar embertelenül bánik a bevándorló munkavállalókkal és az LMBTQ-közösséggel.

A világbajnokság közeledtével újabb információk kezdtek el terjedni a tornával kapcsolatban – többek között arról, hogy Lipa lesz a nyitóünnepség vezetője. November 13-án azonban a popsztár eloszlatta a pletykákat, miszerint részt venne a vitatott sporteseményen.

Jelenleg sok spekuláció kering arról, hogy fellépek a katari világbajnokság megnyitóünnepségén. Nem fogok fellépni, és soha nem is tárgyaltam arról, hogy fellépjek” – írta Instagram Storyján keresztül.

 

 

A távolból szurkolok majd Angliának, és alig várom, hogy meglátogathassam Katart, amikor teljesíti az emberi jogokkal kapcsolatos ígéreteit, amelyeket akkor tett, amikor elnyerte a világbajnokság rendezési jogát” – üzente.

A múlt hónapban a Human Rights Watch egy jelentést tett közzé, amelyben részletesen bemutatta, hogy milyen veszélyekkel kell szembenézniük az LMBTQ-embereknek Katarban, ahol a homoszexualitás illegális.

A Labdarúgó Szövetség (FA) igyekezett megnyugtatni az LMBTQ-közösségből érkező szurkolókat, hogy a világbajnokságon biztonságban lesznek, akkor is, ha kimutatják szeretetüket – de az olyan megjegyzések, mint Khalid Salmané, vagy Katar ENSZ-nagykövetéé, nem növelik a biztonságérzetet.

Mark Bullingham, az FA vezérigazgatója kijelentette, hogy a katari hatóságokat arra utasították, hogy “legyenek nagyon toleránsak és viselkedjenek a megfelelő módon“.

A 2022-es FIFA-világbajnokságot november 20. és december 18. között rendezik meg.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb