Egészség

DreamSmile Program – a személyre szabott fogfehérítés

Aki egy ártatlan internetes keresés során a fogfehérítési eljárások iránt érdeklődik, a lehetőségek igen széles skálájával találkozhat a megkérdőjelezhető hatékonyságú házi megoldásoktól a professzionális körülmények között végzett LED-es, lézeres technikákig. Természetesen ismerőseink közül is mindenki a saját tapasztalatától és meggyőződésétől függően más-más módszerre esküszik, egy dolgot azonban figyelmen kívül hagynak: mi a lehető leghatékonyabb eljárás NEKEM?

A DreamSmile Program lényege az egyénre szabott és végig szakember által kontrollált kezeléssorozat, amelynek eredménye valóban átütő eredményt hoz. A program lényegének megértéséhez először is tisztázzunk néhány alapvető fontosságú kérdést!

 

 

Miért színeződnek el a fogak, és hogyan működik a fogfehérítés?

A fogak felszíne – bár ez szabad szemmel nem látható – nem egyenletes, hanem porózus: apró kis lyukak vannak rajta, ezek az ún. dentintubulusok. Ezekbe a lyukacskákba ülnek bele a fogak elszíneződéséért felelős apró szemcsék, amelyek az elfogyasztott élelmiszerekből, dohányosok esetében pedig az elszívott cigaretták füstjéből származnak. A fogfehérítő eljárások során ezeket a szemcséket oldják ki a fog felületéből. A folyamat egy szívó mechanizmuson alapul, a fehérítő anyag nem épül be a fogakba, ezért nem fejt ki káros hatást sem.

Miben más a DreamSmile Program, mint az ismert fogfehérítő kezelések?

A Dream Smile Program egy professzionális, kombinált fogfehérítő kezeléssorozat, amely több lépésből és technikából áll. A kezelést rövid tervezés előzi meg, amelynek során a szakember összeállítja és ismerteti azt a programot, amit a lehető legideálisabb végeredmény érdekében a páciensnek javasol. A tervezés során figyelembe veszik a páciens fogainak állapotát, a kezelési előzményeket, a meglévő és tervezett fogpótlásokat, az egyéni szokásokat és életkörülményeket is. Mindezek ismeretében kialakítható a páciens számára személyre szabott program, amelyben a kezelések sorrendjét, gyakoriságát és a felhasznált anyagok típusát, hatóanyagtartalmát is meghatározzák. A DreamSmile lényege: hogy fogai ne csak fehérebbek, hanem az elérhető legfehérebbek legyenek.

Mikor és kiknek érdemes a DreamSmile Programon gondolkozni?

Röviden: azoknak, akik a végeredmény tekintetében biztosra szeretnének menni, és erre nem sajnálnak némi időt és energiát fordítani. Különösen ajánlott dohányzásról leszokni tervezőknek és nemrégiben leszokottaknak, valamint tervezett fogpótlások előtt. Mivel a kezelés általában több hetet vesz igénybe, fontos az elkötelezettség, hiszen az eljárás során és után bizonyos ételek és italok elfogyasztása korlátokba ütközhet.

Mik az első lépések?

A DreamSmile program első lépése egy ingyenes konzultáció, ahol elsőként az esetleges kizáró tényezőket vizsgálják meg. Egyebek mellett kizáró ok lehet például, ha a páciens parodontális problémákkal küzd (vérző fogíny, vagy mobilis fogak esetén az egészség elsőbbséget élvez a luxussal szemben). Különös körültekintést igényel, ha a front fogakon esztétikus tömés, héj vagy korona található (amennyiben ezek cseréje rövid távon nincs tervbe véve), ugyanis ezek nem fehérednek a fogakkal együtt. Nem tanácsoljuk a kezelést erős dohányosoknak (cigaretta, pipa, stb.) sem, amennyiben a leszokás nincs tervbe véve. A leszokást fontolgatóknak azonban annál inkább, hiszen a módszer már sokaknak segített a káros szenvedély elhagyásában.

 

 

Milyen kezelésekből épül fel a DreamSmile Program?

A DreamSmile Program a részleteket tekintve egyénre szabott elemekből áll, az azt alkotó kezelések jellegükben azonban többnyire azonosak: dentálhigiéniai alapozókezelésből, valamint rendelőben végzett és otthoni sínes fehérítő eljárások kombinációjával lehet elérni a kívánt eredményt. Mivel nem minden páciensnek célja a lehető legvilágosabb fogszín, a kezelés végéhez közelítve a rendszeres kontroll-időpontok során már „finomhangolható” a végeredmény, hogy az a páciens ízlésének, arckarakterének a lehető legmegfelelőbb legyen.

Az exkluzív fogfehérítő eljárás elején és végén, valamint a kezelés közben fogszín-skálával és fotókkal tudjuk ellenőrizni az elért eredményt és összehasonlítani a fehérítés mértékét a kiinduló állapottal.

Károsítja-e a fogakat a kezelés?

A DreamSmile Programban használt fehérítőanyagok az Egyesült Államokból származó biztonságos, bevizsgált készítmények. A fogakban semmilyen maradandó károsodás nem következik be a kezelés hatására.

Mi legyen a régi fogpótlások, fogtömések sorsa?

Korábban készült, rögzített hidak és koronák vagy esztétikus tömések esetében kombinált fogfehérítéssel az évek során esetlegesen elszíneződött szomszédos saját fogakat a fogpótlások színéhez lehet igazítani, hiszen a pótlások és tömések nem változtatják a színüket a fehérítő anyagok hatására. Ezzel egységes színű mosolyt lehet kialakítani. Ha tehát pár éves koronája funkcionálisan tökéletes, és csak színben üt el a természetes fogaktól, a DreamSmile Programmal elkerülheti azok idő előtti cseréjét.

A kezelés után…

A fogfehérítés eredményének megőrzése érdekében sokat tehetünk, ha betartunk néhány egyszerű szabályt.

Érdemes 10 napig „színmentes” diétát tartani, mert a frissen fehérített fogzománcba könnyebben lerakódnak a színváltozást előidéző anyagok. Nagyon hideg és meleg ételek és italok fogyasztását kerülni kell pár napig, illetve az olyan fogásokat is, amik erősen pigmentáló hatásúak, pl.: pirospaprika, curry, cékla, erősen színezett édességek és üdítők, kávé, tea, kóla, vörösbor, áfonyalé stb.

Kerülni kell a színes szájvizek használatát is!

Mennyi ideig tart a hatás?

A kombinált, exkluzív fogfehérítés hatása akár 2-3 évig is tarthat, ha ez idő alatt odafigyelünk szájhigiéniánkra és étkezési szokásainkra. Természetesen nem kell örökre lemondanunk a kávéról vagy a vörösborról, de a körültekintés – különösen a kezelés alatt és közvetlenül utána – erősen ajánlott. Ezzel kapcsolatban részletes tanácsokat fog kapni az Önt kezelő szakembertől.

Egressy Dental
Telefonszám: +36 70 600 7570
Honlap: http://www.egressydental.hu
E-mail: rendelo.buda@egressydental.hu
Cím: 1126 Budapest, Süss Nándor sétány 24.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb