Színes

Dragbe öltözött a konzervatív miniszterelnök rokona

Az Egyesült Királyság egykori miniszterelnöke, a konzervatív David Cameron volt az, aki 2013-ban bevezette az országban az azonos nemű párok házasságát – tette mindezt ráadásul úgy, hogy pártja parlamenti képviselőinek több mint fele ellenezte azt. II. Erzsébet királynő viszont kifejezetten örült neki.

Hogy ebben a családjának is szerepe volt, azt Cameron nem titkolta. Persze az extravaganciájáról ismert arisztokrata sógorát nehéz is lett volna titkolnia. A politikus feleségének testvére, az egy művészeti ügynökséget irányító Robert Sheffield saját drag alteregóval is bír, akinek időről időre teret is enged. 2014-ben crossdresser partit adott az egyik londoni éjszakai klubban, ahol Trixie megjelenése Chert idézte, pár éve pedig az Egyesült Királyság zászlaját használta hasonló módon, ahogy a Spice Girls tagja, Geri Halliwell tette azt a kilencvenes években.

Friss Instagram-bejegyzésében Sheffield azonban most nyugdíjba küldte Trixie-t, ezt pedig nem különösebben szégyenlősködő képekkel is megerősítette.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Sheffield (@robertsheffielduk) on

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Sheffield (@robertsheffielduk) on

 

A 35 éves Sheffield egyébként 28 éves barátnőjével épp a közös gyermeküket várják. A PinkNews beszámolója szerint ráadásul Sheffield apja után a bárói cím örököse lesz egy napon, ahogy a forintra átszámolva nyolcmilliárdos vagyon, plusz az 1200 hektáros birtok, valamint a hozzá tartozó kastély örököse is lesz egy nap. (A takaros kastély, Sutton Park egyébként Ann Walker otthonaként a Gentleman Jack című sorozat forgatási helyszínéül is szolgált.)

Ha Robert nyitottsága nem lett volna elég, Cameron döntését annak idején a felesége is erősen befolyásolta. Samantha Cameron beszélte rá arra, hogy az azonos nemű párok teljes jogú házasságot köthessenek. Egy közös tévéinterjúban a volt miniszterelnök így idézte fel felesége érveit:

„A mi házasságunkat az nem ássa alá, ha a meleg emberek is összeházasodhatnak. Akkor miért nem a teljes jogú házasságot vezetitek be?”

 

Samantha Cameron ebben az interjúban elmondta, hogy mivel a divatvilágban dolgozik, számos meleg barátja van. Ennek köszönhetően pedig jó néhány coming out történetet ismert, olyanokat is, ahol az könnyen ment a családdal, de olyanokat is, ahol nagyon nehéz volt, és a kamaszoknak a homofóbiával is meg kellett küzdeniük.

„És ha valamelyik gyerekem meleg lenne, borzalmas lenne számomra, ha ilyen nehézségeken kellene keresztülmenniük. Erősen hiszem, hogy az egyenlő házasság az egyik olyan dolog, ami változást hozhat.”

 

Robert Sheffielddel ellentétben az argentin elnök fia nem csupán néhány évente ad teret drag alteregójának, DYHZY művésznéven közel négyszázezren követik az Instagramon Estanislao Fernándezt, akire az édesapja is büszke.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb