Hírek

Drag queenek kaptak meghívást az iskolába, hogy a sokszínűségről beszéljenek

 

Az Egyesült Államokban található Durham városa arra bátorítja a diákokat, hogy éljék meg a sokszínűséget. A Central Park általános iskola tanárai ezért drag queeneket hívtak meg az intézménybe, hogy segítsék az elfogadást. A nyolcadikosok tanára, Taylor Schmidt és Schara Brooks első kézből szereztek tapasztalatokat, hogy milyen is az, amikor LMBT diákokat zaklatnak a kortársaik. Egyes gyerekek odáig mentek, hogy végül el kellett tanácsolni őket az iskolából a negatív magatartásuk miatt. A két tanár ezért döntött úgy, segíteni szeretnék a gyerekeket, hogy fogadják el a különbözőségeket. Ehhez pedig helyi drag queeneket is meghívtak.

A fellépéssel egybekötött beszélgetésen az előadókon és a tanárokon kívül a helyi önkormányzat is képviselte magát. A meghívott két drag queen, Vivica C. Coxx és Stormie Daie régóta dolgoznak aktivistaként, különböző rendezvényeken beszélgetnek a faji egyenlőségtől kezdve a társadalmi kérdésekig, de a CNN-nek nyilatkozva azt is elmondták, az számukra is új volt, hogy egy általános iskolában a gyerekekhez szóljanak. Most lehetőségük volt elmesélni, hogyan élték meg diákként a kiközösítést.

„Fontos a láthatóság. Senki sem tudja igazán felmérni, mekkora jelentősége is van annak, amikor a színpadon láthatnak egy fekete és queer személyt, aki azt mondja: ez vagyok én. Azt reméljük, a gyerekek megértik az üzenetet. És hogy tudják, mi nem láttunk ilyesmit, amikor felnőttünk. Mi nem láthattunk hozzánk hasonló embereket, akiket ünnepeltek volna.”

A sikeres rendezvény után azt remélik, több iskolából is érkezik majd hasonló felkérés. Úgy vélik, lehet, hogy az iskolák tartanak az LMBT témájú felvilágosítástól, de az érintett diákok számára életmentő lehet, és csak ez számít.

 

 

hirdetés
Previous post

"Takarodjatok Lengyelországból!" - Drón rögzítette a homofób támadást

Next post

Harc a látszat-értékek ellen - Nemek és etnikumok terei a magyar filmben