Hírek

Drag Queen mesedélutánt támogat New York City

New York város tanácsa több ezer dollár adományt gyűjtött a helyi könyvtáraknak és az összeg egy jelentékeny részét a Drag Queen mesedélutánok fejlesztésére szeretnék szánni.

Bár az elmúlt időszakban több keresztény csoport támadása célpontjául szolgáltak a Drag Queen mesedélutánok, a városi tanács két meleg férfi tagjával az élen szárnyai alá vette a programot. A programban olyan könyveket olvasnak fel a gyermekeknek, mint az Old MacDonald Had a Truck vagy a Goodnight Moon. A drag queenek azonban nem hagyhattak ki olyan LMBTQ klasszikusokat sem, mint a pingvinpárról és fiókájukról szóló And Tango Makes Three vagy a Herceg és a Lovag – számol be róla az LGBTQ Nation.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@flame_hair reads at @nypl in Staten Island! 💜💜💜 #dragqueenstoryhour #dqsh #standwithstoryhour

dragqueenstoryhour™️ (@dragqueenstoryhour) által megosztott bejegyzés,

 

Roppant büszke vagyok rá, hogy támogathatom a Drag Queen mesedélutánt, ami egy csodálatosan kreatív program a gyermekek számára. Nemcsak az elfogadásra bátorítják őket, de meg is szerettetik velük az olvasást. A Drag Queen mesedélután minden gyermek számára olyan helyet nyújt, ahol önmaga lehet és queer példaképeket láthat maga előtt – ezek olyan dolgok, amikre gyerekként nagy szükségem lett volna” – nyilatkozta Jimmy Van Bramer, a városi tanács egy tagja.

A felajánlott pénzt a tervek szerint olyan újításokra költik, mint a kétnyelvű program bevezetése, valamint olyan események szervezése, melyeken nagyobb figyelmet fordíthatnak az autizmussal élő gyermekeknek és más különleges igényű társaiknak.

A népszerű irodalmi délutánt a múltban olyan érvek alapján támadták keresztény csoportok, miszerint bűnből született, és meg vannak győződve róla, hogy a gyermekek transz neművé válnak tőle. Azt a véleményüket sem rejtették véka alá, hogy a drag queenek át akarják “téríteni” a kiskorúakat az LMBTQ-könyvek segítségével.

 

Previous post

Durva homofób kirohanások miatt tilthatnak be egy tévécsatornát

Next post

HIV-pozitív rászorulóknak szánt adományból lopott egy lelkész