Hírek

Döntött a Google – Nem törlik a melegellenes applikációt

Szerepel a Google kínálatában egy alkalmazás (Pray Away the Gay), melyet a Living Hope Ministries vallásos csoport hozott létre abban a reményben, hogy sikerül a melegeket „újra” heteroszexuálissá változtatni. Álláspontjuk szerint a melegek és leszbikusok azért vonzódnak saját nemükhöz, mert fiatalkorukban megerőszakolták és traumatizálták őket. Így hát segítségre, gyógyításra szorulnak.

Az applikációt a rengeteg negatív visszhang miatt több vállalat eltávolította már kínálatából , így az Apple, az Amazon és a Microsoft is megszabadult tőle. A Google azonban továbbra sem, pedig aktivisták petíciót is indítottak már ellene, amely jelenleg 140 ezer aláírónál tart.

 

 

Az alkalmazás ellen már a Human Rights Campaign és a Trevor Project felemelte hangját. Találkozót kezdeményeztek a Google vezérigazgatóságával, egyelőre azonban falakba ütköztek, a találkozó nem jöhetett létre, ami csak egyet jelenthet: az applikáció egyelőre marad ott, ahol van.

Létezik egyébként egy ellenpetíció is, amely szeretné visszaállítani az appot az Apple kínálatában. Az 22 aláírónál tart.

 

Az átnevelő terápián átesettek ötöde kísérel meg öngyilkosságot

 

FRA EU post inject banner
Previous post

Az Egyesült Államok első leszbikus elnöke szeretne lenni egy 11 éves kislány

Next post

„Az emberek fogékonyak, csak tudni kell beszélni hozzájuk”