Pride

Donald Trumpnak üzen az American Apparel Pride-kollekciója

A ruházati cég egy kicsit átdolgozta Donald Trump választási szlogenjét. 

Habár a republikánus elnökjelölt egyelőre nem volt hajlandó egyértelműen nyilatkozni az LMBT jogokkal kapcsolatos nézeteit illetően, az nyilvánvaló, hogy nem ő lesz a közösség egyes számú érdekvédelmi harcosa. Épp ezért az American Apparelnél arra gondoltak, hogy Pride-kollekciójukban egy kicsit visszaszólnak neki.

american-apparel-pride-collection-02

Ha Trump valamiben kiváló, az a publicitás: így hát a divatcég a bevált szlogent, a “Make America Great Again”-t (Tegyük Amerikát újra naggyá) változtatta meg “Make America Gay/LGBTQ Again”-re – azaz “Tegyük Amerikát újra meleggé/LMBTQ-vá”. Nem mintha lett volna az USA történelmének olyan szakasza, amikor különösebben “melegebb” volt a világ többi részénél, de azért értékeljük a szójátékot.

american-apparel-pride-collection-01

Az egyes darabokat a Human Rights Campaign közreműködésével készültek: az LMBT érdekvédelmi csoport a bevételek 30%-át kapja majd meg, hogy az Ally Coalition nevű szervezettel együtt egy olyan egyenlőségi törvénytervezet dolgozzanak ki, amely az USA egész területén védelmet biztosít az LMBTQ állampolgároknak diszkrimináció esetén.

“Az LMBTQ embereknek mind a mai napig számos tagállamban azzal kell szembenézniük, hogy kirúghatják, kilakoltathatják őket, vagy egyszerűen megtagadhatnak tőlük bizonyos szolgáltatásokat kizárólag a szexuális orientációjuk/nemi identitásuk miatt. Ezért harcolunk egy szövetségi törvényért, ami az egész országban védelmet biztosítana nekik” – nyilatkozta Olivia Alair Dalton, az HRC kommunikációs igazgatója.

A feliratos pólók, szivárványzászlós trikók és mintás táskák mellett pedig az ikonikus piros baseballsapkát is meg lehet majd vásárolni, ezen is a megfelelő szöveggel.

hatbag

Nem az American Apparel az első cég, amelyik Pride-kollekciót ad ki a júniusi Pride-hónap alkalmából: többek között a Converse is új darabokkal lepte meg vásárlóit.

 

 

Previous post

Vamos a la playa – A tíz legjobb spanyol melegstrand

Next post

Az Amerikai Családok Szövetsége együgyű megoldást talált a HIV ellen