Nagyvilág

Trump szerint a gyerekeknek a tanárok tanítják a transzneműséget

“Egyetlen tanárnak sem szabadna megengedni, hogy transzneműséget tanítson a gyerekeinknek szülői beleegyezés nélkül” – mondta Donald Trump, aki fogadkozott, hogy megvédik a szülők jogait. A volt amerikai elnök május 28-án tartott 90 perces beszédet a wyomingi Casper városában, ahol a kongresszusi képviselőjelöltségre pályázó Harriet Hageman mellett kampányolt. Kijelentését a helyszínen hangos éljenzés kísérte.

 

 

Wyoming jelenlegi képviselője, a szintén republikánus Liz Cheney (a volt alelnök, Dick Cheney lánya) mára túl “liberális” lett a párt szélsőséges, hangadó szárnyának. Trump egyik leginkább szókimondó kritikusa a párton belül, emiatt tavaly év végén még a pártból is kizárták – azóta pedig a média arról spekulál, hogy Cheney konzervatív színekben 2024-ben az elnökséget is megpályázhatja.

Ahogy az várható volt, Trump mostani elszólását nem hagyták szó nélkül a közösségi médiában, ahol arról tanakodnak most sokan a Twitteren, hogyan is lehet a transzneműséget “tanítani”:

 

 

“A transzneműség volt a kedvenc órám a középsuliban.”

“Miről maradtam le? Hogyan lehet transzneműséget tanítani egy gyereknek? Trump arra utal, hogy a traszneműség létezésének elismerése annak reklámozását jelenti? Mindegy is, amíg ezzel megijeszthetőek az emberek.”

“Én emelt szintű transzneműséget tanultam a középsuli utolsó évében, négyesre vizsgáztam belőle, így már nem kellett újra felvennem a fősulin.”

“Amit itt mondott, az egészen szörnyű. Örülök, hogy már nem ő az elnökünk; az amerikai politikára gyakorolt befolyása, különösen az, amit itt mond, még mindig hatással van a közösségemre, és harcolni fogunk azért, hogy Trump befolyása teljesen eltűnjön.”

“Szerintem transzneműség helyett trigonometriát akart mondani.”

“Csak hajtogasd a tévében újra és újra, amíg a világ összes gyereke rá nem kérdez arra, hogy mi az a transzeműség.”

“Igen, pontosan ezt gondolja. Ismerek olyan hívő keresztényeket, akik így gondolkoznak. Azt állítják, hogy melegnek vagy transznak lenni választás kérdése, és ha a gyerekek nem tudnak a létezéséről, akkor el fog tűnni, mert nem fognak tudni róla, hogy ezt válasszák.”

A volt elnök kijelentése főleg annak ismeretében különösen ízléstelen, hogy a republikánus vezetésű államok – köztük épp Wyoming – az elmúlt időben sorra hozzák a transzellenes törvényeket.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb