Hírek

Donald Trump örül a meleg pasikról szóló, bollywoodi romantikus vígjátéknak

 

Tegnap mutatták be Indiában a Shubh Mangal Zyada Saavdhan (kb: Különös óvatosság a házasságnál) című romantikus vígjátékot. A helyi filmipar futószalagon szállítja a legnagyobb sztárokkal a műfaj darabjait, ezt azonban az teszi különlegessé, hogy először szól két férfi szerelméről. (A filmről itt írtunk korábban.)

A bemutatóval együtt a nemzetközi média figyelme is Bollywoodra irányul, hiszen Indiában még csak 2018 szeptemberében dekriminalizálták a homoszexualitást, a jogi lépéssel azonban nem változott meg egy csapásra a társadalom, főként az idősebb generáció véleménye.

 

 

Így került a hír a Twitteren legendásan élénk Donald Trump elé is. A veterán brit LMBTQ aktivista, Peter Tatchell osztotta meg a PinkNews cikkét a filmről, amit az Egyesült Államok elnöke retweetelt a „Remek!” felkiáltással.

 

 

Azóta pedig mindenki csodálkozik értetlenül, hogy mi ez.

A csodálkozás annak szól, hogy a Trump-adminisztráció, a hírhedten homofób Mike Pence alelnökkel az élen, nem kifejezetten az LMBTQ-barátságáról volt eddig ismert. Egy időben külön gyűjtötte a média a közösség ellen hozott döntéseiket, de a századhuszonötödik után egy kicsit már elvesztettük a fonalat.

Maga Tatchell is csupán a reményeinek tudott hangot adni, mondván reméli, mindez nem csupán egy PR-forgás az elnök részéről. (Ne feledjük, idén novemberben lesz az elnökválasztás, ahol Trump újrázni készül.)

Külön érdekesség, hogy épp a napokban Donald Trump egy másik meglepőt is lépett. Egyrészt kijelentette, hogy számára nem okozna gondot meleg elnökjelölre szavazni (a demokratáknál még versenyben van a nyíltan meleg korábbi polgármester, Pete Buttigieg), valamint Trump az USA történetében először nevezett ki nyíltan meleg politikust kormányzati pozícióba.

 

Ilyen volt az első randevúja a meleg elnökjelöltnek a későbbi férjével

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin