Hírek

Donald Trump kormánya a transzneműek létezésének tagadására készül

Minden korábbinál kíméletlenebb támadásra készül a Trump-adminisztráció a transzközösséggel szemben. Ennek már tavasz óta mutatkoznak jelei, amikor több kormányügynökségben köröztetni kezdtek egy jegyzetet, amely nem kevesebbet állít, minthogy a nemi identitás nemlétező fogalom, a biológiai nem a születéssel dől el és a nemi szervek határozzák meg.

 

A transzközösség zászlaja

 

A hivatalos kormányzati politikát és egységes fogalomhasználatot idén év végéig az Egészségügyi Minisztérium tervezi véglegesíteni és a változás minden minisztériumot, háttérintézményt és nemzeti, állami, valamint helyi szintű hivatalt érint majd. Az új kormányzati politika visszaesést eredményezhet nemcsak az oktatásban, de az egészségügyben, a társadalombiztosításban, valamint az állami tulajdonú iskolák és egyetemek mosdóhasználati szabályozásában.

Az anyagot az Egészségügyi Minisztérium Emberi Jogokért Felelős Hivatalának közismerten transzfób vezetője, Roger Severino tekinti át és véglegesíti, majd küldi tovább jóváhagyásra az Igazságügyi Minisztériumba. Ott a döntés a hasonlóan közismerten transzfób legfőbb ügyész, Jeff Session kezében lesz.

Év elején már az Amerikai Katolikus Püspöki Konferencia is kétségbe vonta a transzneműség létjogosultságát:

Nem hisznek a transzneműségben az amerikai püspökök – Humen Online

Az Amerikai Katolikus Püspöki Konferencia (UCCB) nyílt levélben vonja kétségbe a transzneműséget. Szép szavakba csomagolva kiállnak amellett, hogy minden emberi lényt az Úr teremtett, és mindenkit vagy nőnek vagy férfinek. Ennél fogva szerintük a nem eleve eldöntetett, az nem lehet véletlen, nem lehet tévedés vagy hibás – a nem az Úr ajándéka, és amit …

Donald Trump kormányának pedig nem ez az első támadása a transzközösség ellen, korábban a hadseregen belül tettek kísérletet tisztogatásra – többször is sikertelenül.

Másodjára is elkaszálták Trump transznemű katonákat diszkrimináló rendeletét – Humen Online

Az elmúlt egy évben az Amerikai Egyesült Államok elnöke már második alkalommal próbálta eltávolítani a transznemű katonákat a hadseregből – függetlenül attól, hogy ilyen irányú próbálkozásait rendre értetlenül szemléli a hadsereg vezérkara, és közülük többen is tiltakoztak már ellene. Miután első kísérletét több szövetségi bíró megakadályozta, március végén elnöki memorandumban másodjára is nekifutott.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb