Hírek

Donald Trump kormánya a transzneműek létezésének tagadására készül

Minden korábbinál kíméletlenebb támadásra készül a Trump-adminisztráció a transzközösséggel szemben. Ennek már tavasz óta mutatkoznak jelei, amikor több kormányügynökségben köröztetni kezdtek egy jegyzetet, amely nem kevesebbet állít, minthogy a nemi identitás nemlétező fogalom, a biológiai nem a születéssel dől el és a nemi szervek határozzák meg.

 

A transzközösség zászlaja

 

A hivatalos kormányzati politikát és egységes fogalomhasználatot idén év végéig az Egészségügyi Minisztérium tervezi véglegesíteni és a változás minden minisztériumot, háttérintézményt és nemzeti, állami, valamint helyi szintű hivatalt érint majd. Az új kormányzati politika visszaesést eredményezhet nemcsak az oktatásban, de az egészségügyben, a társadalombiztosításban, valamint az állami tulajdonú iskolák és egyetemek mosdóhasználati szabályozásában.

Az anyagot az Egészségügyi Minisztérium Emberi Jogokért Felelős Hivatalának közismerten transzfób vezetője, Roger Severino tekinti át és véglegesíti, majd küldi tovább jóváhagyásra az Igazságügyi Minisztériumba. Ott a döntés a hasonlóan közismerten transzfób legfőbb ügyész, Jeff Session kezében lesz.

Év elején már az Amerikai Katolikus Püspöki Konferencia is kétségbe vonta a transzneműség létjogosultságát:

Nem hisznek a transzneműségben az amerikai püspökök

Donald Trump kormányának pedig nem ez az első támadása a transzközösség ellen, korábban a hadseregen belül tettek kísérletet tisztogatásra – többször is sikertelenül.

Másodjára is elkaszálták Trump transznemű katonákat diszkrimináló rendeletét

Previous post

„Az élet manipulátora vagyok” - avagy egy falat Freddie Mercury

Next post

Beszélgetések a vidéki Amerikában