Hírek

Donald Trump ismét hülyeséget mondott, szerinte létezik AIDS-vakcina

Sajnos az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi elnöke hírhedt arról, hogy nyilatkozataiban valótlanságokat állít (számítások szerint hivatalba lépése óta már majdnem elérte a húszezret).  Nem volt ez másként a hét elején sem, amikor egy, a COVID-19-cel kapcsolatos beszédében helytelenül állította, hogy létezik úgynevezett AIDS-vakcina.

Úgy gondolom, hogy még az év vége előtt lesz sikeres vakcinánk, terápiánk és gyógymódunk a COVID-19-re. Elképesztő haladást érünk el. Szorosan együttműködök ezekkel a hihetetlen tudósokkal, orvosokkal. (…) Sehol nem találni ilyen kiváló, okos, brilliáns embereket, ők dolgozták ki az, öhm, AIDS-vakcinát is (…)  Az AIDS halálos ítélet volt, ma pedig az emberek egy pirulát beszedve élnek vele. Hihetetlen dolog ez.

Sajnos úgynevezett AIDS-vakcina sem 30, sem 15 éve nem létezett és nem létezik a mai napig. Gyógyszerek vannak, egyre hatékonyabbak a kilencvenes évek közepe óta, de vakcináról, amely az AIDS-et, vagy akár a HIV-et gyógyítaná, nem tudni. Bár az orvostudomány már számontart 2-3 embert, akik kigyógyultak a HIV-ből, ők nem ennek köszönhetik a sikert.

Trump beszédének vonatkozó része itt tekinthető meg eredeti, angol nyelven:

 

 

HIV, AIDS, Covid-19 és a jövő

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb