Hírek

Dolly Parton bánja, hogy nem drag queennek született

Ha Dolly Parton fiúnak születik, nagy valószínűséggel ma drag queenként ünnepeljük.

Az amerikai country énekesnő az ABC News-nak adott interjúban fejtette ki: ha nem lányként, hanem fiúként jött volna a világra, szívesen kipróbálta volna magát drag queenként. Egyébként is számos barátja van az LMBTQ-közösségből, különösen a drag queenek soraiból.

 

Dolly Parton

 

Tisztában van vele, mekkora népszerűségnek örvend a drag queenek körében, és hogy rendszeresen szerveznek Dolly Parton imitátor versenyeket. Parton elmesélte, hogy egyszer vette a bátorságot és a móka kedvéért elindult az egyik versenyen, ahol szépségpöttyét nagyobbra festette, külön hangsúlyt fektetett szemfestékére és haját is a szokottnál magasabbra csinálta.

„Ez a sok gyönyörű drag queen heteket vagy akár hónapokat töltött azzal, hogy kiválassza a megfelelő ruhákat a versenyre. Én is beálltam a sorba, de azt hitték, én csak egy alacsony meleg srác vagyok… a legkevesebb tapsot is én kaptam.”

Dolly Parton nagy támogatója az LMBTQ-közösségnek, aminek többször hangot adott az évek során, legyen szó a házassági egyenlőség kérdéséről vagy magáról az elfogadásról.

„Szerintem mindenkivel tisztelettel kellene bánnunk. Én nem ítélem el az embereket, és megpróbálok nem túl sok vitába keveredni. Remélem, hogy mindenki megkapja az esélyt az életben arra, hogy az legyen aki és ami lenni szeretne.”

Korunk egyik legismertebb, Dolly Partonból inspirációt merítő drag queenje Trixie Mattel, aki idén év elején megnyerte a RuPaul’s Drag Race tehetségkutató verseny All Stars szériájának harmadik évadát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Trixie Mattel (@trixiemattel) által megosztott bejegyzés,

A december 14-én induló negyedik évad drag queenjeit pedig itt mutattuk be:

Megvan, kik lesznek a RuPaul’s Drag Race All Stars 4 versenyzői

Previous post

A szívdöglesztő testépítő – Ízelítő a Humen Magazin legújabb számából

Next post

A hétvégén tartják Afrika első LMBTQ játékait!