Hírek

Dolce és Gabbana kikelt a nem-hagyományos családmodell ellen

Annak ellenére, hogy ők maguk is melegek, a Dolce&Gabbana divatmárka tervezőpárosa, Domenico Dolce és Stefano Gabbana egy nemrég adott interjúban keményen elutasították az azonos nemű párok családalapítását. A két férfi egyébként 23 éven át alkotott egy párt, amikor 2005-ben nagy felhajtás keretében szakítottak.

deg-top

A két tervező az olasz Panorama magazinnak adott interjúban elmondta: “Ellenezzük a melegek jogát az adoptáláshoz. A család csakis tradicionális formában létezhet. Nem akarunk kémiai úton előállított utódokat és bérbe adott méheket: az életnek megvan a maga természetes folyása, és vannak dolgok, amiken nem szabad változtatni.” 

Domenico Dolce hívő katolikus, és nem hisz a házassági egyenlőségben sem. Szerinte a reprodukciónak szerelemből kell történnie: “Egy anya és egy apa hozzák létre az utódot – vagy legalábbis szerintem így kellene lennie. A kémiai úton előállított gyerekeket szintetikus gyerekeknek hívom.”

 Stefano Gabbana, aki egyébként szeretne saját gyereket, így nyilatkozott: “Meleg vagyok, tehát nem lehet gyerekem. Vannak olyan dolgok, amiket el fogadni az életben.” A családról szólván hozzátette: “A család intézménye nem múló hóbort. Ott van benne az összetartozás földöntúli érzése.” 

Gabbana egy 2006-os interjúban már kitért a témára: “Nem értek egyet azzal az ötlettel, hogy egy gyerek két meleg szülővel nőjön fel. Egy gyereknek apára és anyára van szüksége. Nem tudom elképzelni a gyerekkoromat az édesanyám nélkül. Továbbá azt gondolom, hogy kegyetlen dolog elvenni egy anyától a gyermekét.” 

Dolce & Gabbana - Runway RTW - Fall 2015 - Milan Fashion Week

Mindezek a kijelentések más fénybe helyezik a milánói divathéten tartott legutóbbi bemutatójukat is, amin az anyaságot ünnepelték: miután bemutatták a ruhákat, a modellek gyerekekkel a karjukon is végigvonultak a kifutón. Első látásra csodálatosnak tűnt az egész – de fentiek fényében kissé keserű szájízt hagy maga után.

Previous post

Családja ellen nyert pert a meleg fiú

Next post

Így reagál egy politikus, ha saját fiáról derül ki, hogy meleg