Kultúra

Dokumentumfilm mutatja be a Trafóban az afro-amerikai melegek táncstílusát

Izgalmas filmvetítésre kerül sor február 24-én, hétfőn a budapesti Trafóban. A When the Beat Drops című dokunentumfilm témája a bucking, vagy más néven a j-setting, ameflynek gyökerei a 70’-es évekre nyúlnak vissza, és Shirley Middleton, a Mississippi állambeli Jackson State Egyetem mazsorettjéhez köthetők.

A stílusra a „vezet és követ” formátum a jellemző, ahol egy táncos elindít egy energetikus mozdulatsort, melybe a többiek bekapcsolódnak. Az alaplépések olyan mazsorett mozdulatokra épülnek, mint a “J-Sette Walk”, “Salt and Pepper”, “Strut”, vagy a “Tip Toe”.

A ’70-es években, a stílusért rajongó afro-amerikai melegek bejártak a csapatok próbáira és fellépéseire, majd USA-szerte éjszakai klubokban adták elő, amit ellestek.

 

A When the Beat Drops, Jamal Sims koreográfus első egészestés dokumentumfilmje. Nevéhez olyan projektek köthetők, mint a RuPaul Drag Race valóságshow, a So You Think You Can Dance tehetségkutató műsor, és a Cirque du Soleil Michael Jackson: The Immortal World Tour show-ja. A film a bucking eredetét és fejlődését járja körül atlantai táncosok történetein keresztül, akik nappal kórházi dolgozók, tanárok, vállalati alkalmazottak, éjszaka viszont fergeteges bucking előadók, akik gyakran állásukat veszélyeztetik kettős életükkel.

A vetítést követően Moritz Daniel (Daniel Milan) , vogue táncos, tanár és koreográfus lesz a Trafó vendége egy beszélgetésre a film kapcsán.

A Facebook-esemény és további részletek IDE kattintva érhetőek el.

Sorozat szerkesztő: Pintér Gábor
Támogató: NKA
Együttműködő partner: World of Wonder
Szervezés: Parallel Művészeti Alapítvány

Rendező: Jamal SIMS
Főszereplő: Anthony DAVIS
Producer: Fenton BAILEY, Randy BARBATO, Jordan Brendan FINNEGAN, Felipe LINZ, Taj PAXTON, Pamela POST, Jonathan TUMMONS, Tucker WELLS
Zene: David Benjamin STEINBERG
Fényképezte: John ORPHAN, Keith WORTHINGTON
Vágó: Felipe LINZ

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb