Nagyvilág

Dokumentumfilm készül a nyíltan meleg amerikai miniszterről

Mozgalmas évek vannak Pete Buttigieg, az Amerikai Egyesült Államok első nyíltan meleg minisztere mögött. Az egykor Afganisztánban katonai szolgálatot teljesítő veterán először egy Székesfehérvár méretű indianai város, South Bend polgármestere volt, majd versenybe szállt a Demokrata Párt elnökjelöltségéért.

Bár a jelöltséget nem nyerte el, a novemberben megválasztott elnök, Joe Biden közlekedésért felelős miniszternek jelölte és néhány héttel ezelőtt le is tette esküjét az elsői női alelnök, Kamala Harris előtt.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vice President Kamala Harris (@vp) által megosztott bejegyzés

 

Az Amazon Studios pedig úgy döntött, feldolgozza ezeket a kalandos éveket és dokumentumfilmet készít Pete Buttigiegról, nagy hangsúlyt fektetve az elnökjelöltségért vívott küzdelemre. Nyomon követik az indulás bejelentését, a televíziós vitákra felkészülést, az első előválasztó államokban tett számtalan látogatást és nem tévesztik szem elől a férje, Chasten által nyújtott folyamatos lelki támogatást sem.

Bár nem Pete Buttigieg volt az első meleg elnökjelölt-jelölt, ő volt az első, akinek tényleges esélye volt rá, hogy valamelyik nagy párt elnökjelöltje legyen. Az első előválasztást, Iowát meg is nyerte, amellyel szintén történelmet írt. Nem sokkal később azonban visszalépett és támogatásáról biztosította Joe Bident.

A dokumentumfilm készítésében számos nagy múltú producer vesz majd részt. Többek között Jesse Moss és Amanda McBaine is dolgozik rajta, akiknek Boys State című 2020-as alkotása idén Oscar-esélyes is.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb