Hírek

“Divathóbort” a homoszexualitás egy ausztrál politikus szerint

Bob Katter évtizedek óta jól ismert az LMBTQ közösséggel szemben érzett mély gyűlöletéről. Egy alkalommal például kijelentette, hogy hátramenetben elgyalogolna Bourke-től Brisbane-ig – mintegy ezer kilométeres távolság -, ha kiderülne, hogy akár egyetlen meleg is van a választói között.

A 73 éves képviselő – aki egyben a róla elnevezett párt elnöke is – ismét emlékezetes kijelentést tett. Tapasztalata szerint azóta ilyen felkapott dolog az azonos neműekhez vonzódás, mióta 2017-ben egy sikeres népszavazást követően megvalósult Ausztráliában a házassági egyenlőség.

Bob Katter kampánykörúton

Olyan ez, mint bármelyik divathóbort – holnap majd jön a következő” – kommentálta. Katter, aki 1993 óta tagja a Képviselőháznak elmondta, hogy egészen 50 éves koráig még csak nem is látott, vagy hallott meleg, esetleg leszbikus személyt. És mivel divathóbortnak tekinti, nem is gondolja, hogy érdemes rá több időt vesztegetni.

A férfi tavaly is nagyot ment, amikor vissza kívánta venni a meleg, azaz gay szót a melegektől, amelynek jelentése az angol nyelvben eredetileg boldog, felhőtlen, örömteli volt.

Elmondása szerint akkor szeretett bele a szóba, amikor középiskolásként egy könyvben a következő sort olvasta: “ekkor Belinda elmosolyodott és a világ örömteli hely lett” (‘then Belinda smiled and all the world was gay‘). Gyönyörű képet képzelt maga elé, köszönhetően a gay kifejezésnek, amely akkor úgy érezte, hogy a létező legszebb angol szó. “Aztán jöttek a homoszexuálisok és arra gondoltak, na ezt most kisajátítjuk és magunkévá tesszük.

Szerinte jelenleg ugyanez a folyamat játszódik le a házasság, marriage szóval is. “Mi a következő, amit elvesznek tőlünk? Megfosztanak a szabadságunktól? Hogy arról döntsünk, amiről akarunk és ők döntenek majd helyettünk?” – tette fel a költői kérdést az ausztrál politikus.

Nem akarom, hogy kisajátítsák a legszebb angol szavakat. Ha jogokat, meg hivatalosan elismert párkapcsolatot akarnak, ám legyen, megkapják, de ne vegyék el azt, ami a miénk. És pontosan ez történik most, elveszik tőlünk és megtartják maguknak” – kesergett tovább.

Previous post

Az Egyesült Államok fővárosában betiltották a felnőtteknek szóló átnevelő terápiákat

Next post

Nyálcsorgató - Berlinből haza, szeretettel