Kultúra

Disney+ Pride Collection, ha lemaradtál volna – 2. rész

Love, Victor

 

Június 14-én elindult a Disney+ streaming szolgáltatása Magyarországon, melynek kapcsán röviden már beszámoltunk néhány elérhető LMBTQ filmről és sorozatról.

A pride hónap idején a csatorna júniusban a könnyebb elérhetőség érdekében egy csokorba gyűjtötte ezeket a tartalmakat Pride Collection néven. Mivel a kiemelt tartalmak hónapról hónapra változnak, az előbbiek ilyen formában (a főképernyőn külön lapon) már nem érhetőek el, de ha valaki lemaradt róluk, aggodalomra semmi ok, a tegnapi és a mostani listában megtalálható az összes film és sorozat, beleértve a júniusi premiereket is.

Kétrészes listánk azonban nem teljes, kihagytuk belőle azokat a darabokat, amiket nem találtunk meg a magyar felületen.

 

Szeretettel, Victor

A Szeretettel, Victor (Love, Victor) sorozat a 2018-as Kszi, Simon világában játszódik és úgyszintén Becky Albertalli Simon és a Homo sapiens-lobbi című 2015-ös debütáló regénye inspirálta. Victor Salazar, a Creekwood középiskola új diákját követi az önfelfedezés útján, aki kihívásokkal néz szembe, beilleszkedik egy új városba és felfedezi szexuális orientációját. Amikor összecsapnak a feje fölött a hullámok, Simon segítségét kéri.

 

Nincs több titok

A Nincs több titok (Out) a Pixar égisze alatt készített független SparkShorts-sorozat egyik darabja. Az animációs rövidfilm főszereplője Greg, akinek élete a családról, a szeretetről és izgága kutyájáról szól, csakhogy Gregnek van egy titka. Egy nem átlagos napon kutyája és némi varázslat segítségével megtanulja, hogy nem érdemes tovább titkolóznia. Steven Clay Hunter rendező olyan filmeken dolgozott, mint a Szenilla nyomában, A hihetetlen család 2., a Wall-E, a Dínó tesó, a Lelki ismeretek, az Egy bogár élete vagy a Toy Story 4. A Nincs több titok elnyerte a GLAAD médiadíját.

 

Csillag kontra Gonosz Erők

A Csillag kontra Gonosz Erők (Star vs. The Forces of Evil) animációs kalandsorozatban Csillag küzd meg a világegyetem gonoszaival. Csillag Pillangót, a játékos, kamasz varázshercegnőt uralkodó szülei küldik a Földre a túlvilági szörnyekkel való merész összetűzései után, hogy a Diaz családdal éljen. Diazék kamasz fiával, Marcóval és egy másik dimenzióból érkező külföldi cserediákkal Csillag izgalmas kalandokat él át. Megküzd a világegyetem és az iskola gonoszaival és megvédi varázspálcáját, melynek használatát még csak most tanulgatja. A sorozat Daytime Emmy-díjat nyert, valamint több Annie-díj és -jelölés is kijutott neki.

 

A bagolyház

A bagolyház (The Owl House) animációs sorozatban Luz, egy magabiztos tinédzser rábukkan egy új, mágikus világ átjárójára, ahol összebarátkozik a lázadó boszorkánnyal, Edával, és egy cuki, apró harcossal, Kinggel. Bár nincsenek mágikus képességei, Luz a boszorkány lelkes tanoncaként szolgál a Bagolyházban, miközben hihetetlen kalandok során új családra lel. A rajzfilmet Annie-díjra, Daytime Emmyre és GLAAD médiadíjra jelölték, valamint megnyerte a Peabodyt és a BMI film- és tévédíjat.

 

Trevor: A musical

A Trevor: A musical (Trevor: The Musical) egy vicces és megható történet saját magunk megismeréséről és az elfogadás erejéről. A történet 1981-ben játszódik egy amerikai kertvárosban, főhőse a 13 éves Trevor Nelson, aki éppen a tinédzserkori nehézségekkel néz szembe, miközben a szórakoztatóipar meghódításáról álmodozik. Egy kínos iskolai incidensnek köszönhetően a figyelem középpontjába kerül, amit arra használ fel, hogy bátorságát összegyűjtve végre a saját útját járja. Az Oscar-díjas Trevor című rövidfilm musical változatát a New York-i Stage 42-ben vették fel.

 

West Side Story

A West Side Story az ismert musical Steven Spielberg által megálmodott, 2021-es feldolgozása. A filmet 7 Oscar-díjra jelölték, ebből a legjobb női mellékszereplőnek járó aranyszobrot el is hozta, illetve további 350 díja és jelölése van, megérdemelten.

 

Hujber Ádám

 

 

Disney+ Pride Collection, ha lemaradtál volna – 1. rész

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb