Kultúra

Díjnyertes LMBTQ filmet küld Tajvan az Oscarra

A tajvani film már korábban is zsebelt be díjat a Taipei Film Awards és a Golden Horse Awards keretein belül, most pedig úgy tűnik, esélyes lehet akár egy Oscar-díjra is.

A Dear Ex című film képviseli Tajvant a 2020-as Oscar-díjátadón, ahol a Legjobb nemzetközi játékfilm győztesének járó elismerésért és díjért száll majd versenybe – számol be róla a Taiwan News.

 

Dear Ex

 

A Dear Ex egy megözvegyült nő történetét meséli el, aki rájön, hogy néhai férje minden vagyonát titkos szeretőjére hagyta, aki egy férfi. Ahelyett azonban, hogy lázadókorban lévő fia az ő pártját fogná, édesapja kedveséhez költözik.

A filmet Mag Hsu és Hsu Chih-yen rendezte, és mindeddig három díjat nyert a 20. Taipei Film Awardson a legjobb film, a legjobb főszereplő és a legjobb női főszereplő kategóriában. Hsieh Ying-hsuan, aki elnyerhette a Taipei Film Awards legjobb női főszereplője díját, az 55. Golden Horse Awardson is győzedelmeskedett, mint legjobb női főszereplő.

A 92. Oscar-gálára 2020. február 9-én kerül sor. A Legjobb nemzetközi játékfilmért járó díj jelöltjeinek addig több válogatáson is túl kell esniük, amíg csupán öten maradnak, melyek közül kiemelkedik a győztes.

 

 

Eddig az egyetlen tajvani film, amelynek lehetősége volt nyerni az Oscaron, Ang Lee Tigris és sárkány című alkotása volt 2000-ben.

 

 

Previous post

Homofób skandálás miatt nem állítaná le a meccseket a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke

Next post

„A rendőrfőkapitány röhögve figyelte az elcsattanó atyai pofonokat” – Az én csodálatos Nyugat-Berlinem