Hírek

Diákok gyújtottak fel egy szivárványszínű zászlót

Amerikai diákok gyújtottak fel egy szivárványzászlót. Az akciót megörökítették és Snapchaten közzétették. Természetesen meglett a következménye, és nem csupán iskolájuk, de a rendőrség is közbelépett.

A felvételen látható utahi diákok nem csupán elégettek egy szivárványzászlót, de jól hallhatóan azt kiabálták: minden meleg meg fog halni.

 

A fénykép illusztráció

 

Ezt látván a két diák fociedzője lépéseket tett az ügyben, és kijelentette, mindennek következményei lesznek, hiszen nincsen helye ilyesfajta viselkedésnek az ő csapatukban, és nem áll szándékában tolerálni azt – írja a Pink News.

Ez teljes mértékben gyűlölet-bűncselekmény, és én rosszul vagyok ettől. […] A csapatunknak van egy fontos szabálya, miszerint ne hozz szégyent magadra, a családodra vagy a csapatodra, és láthatóan, ezt a szabályt megszegték.

A Granite-i Iskolakörzet szóvivője tájékoztatta a történtekről a rendőrséget is, hiszen attól tartanak, több lehet a háttérben, mely akár az LMBTQ-közösséget is veszélyeztetheti a jövőben. Arról egyelőre nem született döntés, hogy a diákokra közösségi munkát szabnak-e vagy elbocsájtják őket az iskolából. Mindenesetre az iskola és a focicsapat is tisztességes, gondoskodó, empatikus diákokat szeretne nevelni, akik magas erkölcsi normákkal rendelkeznek, és ez a fajta viselkedés nem fér bele elgondolásukba.

hirdetés
Previous post

Ölelést kínált a családjukból kitaszított LMBTQ fiataloknak egy szülői csoport a Pittsburgh Pride-on

Next post

Ingyen sörrel várta a Stonewall Inn vendégeit az amerikai elnökjelölt