Diákjai bújatták elő, majd kirúgták a meleg tanárt a katolikus iskolából

Négy éve tanít vallástudományt Matt Tedeschi a chicagoi Szent Ignáciusz középiskolában, az iskola vezetése azonban úgy döntött, megválik tőle. A férfi állítása szerint kizárólag azért, mert homoszexuális.

Matt Tedeschi

Matt élete 2016 elején kezdett megnehezülni, amikor az OK Cupid társkereső oldalon rátalált egy diákja. Ő természetesen azonnal tovább adta az információt barátainak és osztálytársainak, így pár napon belül az egész iskola tudomást szerzett arról, hogy Matt Tedeschi meleg.

Nem sok idő kellett aztán ahhoz, hogy diákjai és ismeretlenek online zaklatni, fenyegetni kezdjék. A tisztelet és elismerés, amit felépített maga körül, pillanatok alatt elszállt. Pánikrohamai lettek, remegő gyomorral járt órát tartani. Többször segítséget kért az iskola vezetőségétől, ők azonban semmit nem tettek a gyűlölködés megfékezésére.

Soha nem vállalom el ezt a munkát, ha tudom, hogy ide jutunk” – mondta a tanár, aki egyébként a konfliktus keletkezése előtt mindig kiváló értékelést kapott diákjaitól és tanárkollégáitól egyaránt.

Több sajtóorgánum az iskolát is megkereste kérdéseivel, a szóvivő azonban elutasított a válaszadást, mondván az iskola és tanárai közötti kapcsolat bizalmas információ. De egyébként minden jót kívánnak Matt további karrierjéhez.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb