Kultúra

Debütált a nyíltan meleg K-pop fiúcsapat

 

Show Me Your Pride címmel jelent meg a koreai Lionesses fiúcsapat debütáló dala és a számhoz készült videóklipje. A négyesfogat különlegessége, hogy ők az első nyíltan LMBTQ tagokból álló K-pop formáció.

A projektet egy dél-koreai jogvédő szervezet, a Beyond the Rainbow Foundation kulturális alapjának segítségével hozták létre, amelynek az LMBTQ láthatóság támogatása a fő célja. Erre a segítségre szükség is van, mert az országban a diszkriminációellenes törvények nem védik a queer személyeket, és ahol a mai napig erős társadalmi stigmát jelent a közösséghez tartozni.

Ebből következik például, hogy bár számos fiatal koreai LMBTQ youtuber vlogol és óriási a követőtáboruk, sokuk valamilyen módszerrel (maszkok, napszemüvegek, digitális megoldások) a mai napig elrejtik az arcukat, hogy ne legyenek felismerhetőek.

Ugyanezt követik most a fiúcsapat tagjai is, akik a videóklipben végig maszkban énekelnek, és a klip legvégén csak az egyikük fedi fel az arcát. Azt persze a dal és a klip láttán talán nem túlzás kijelenteni, hogy a hatalmas médiagépezetek által futtatott helyi fiúcsapatok mellett nem sok vizet fognak zavarni, de a koreai LMBTQ közösség számára ez így is óriási élményt jelenthet.

 

 

 

Homoerotikus videóklip miatt kapott hideget-meleget a fiúcsapat

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb