HírekPride

A dán hercegnő is részt vett a koppenhágai Pride-on

A Skandináv országok történelmében először esett meg, hogy a királyi család egyik tagja részt vegyen országa Pride felvonulásán. Mária dán királyi hercegnő minden különösebb felhajtást mellőzve vonult a tömegben.

Az augusztus 20-án tartott koppenhágai Pride-on több mint 30 ezer fő vett részt, további 200 ezer pedig figyelte az eseményeket. A menetben ott volt – nem meglepő módon – Lars Løkke Rasmussen, a miniszterelnök, de felfigyeltek Mária dán királyi hercegnőre is, aki először vett részt felvonuláson.

A hercegnő nem jelentette be előre, hogy részt fog venni a Pride-on, de nem akármelyik szekcióban tűnt fel, hanem a Dán AIDS Alapítvány táborában menetelt.

princess marie

“Tudomásunk szerint ez az első alkalom, hogy skandináv királyi családtag részt vegyen egy Pride-on” – mondta Thomas K. Rasmussen, az esemény egyik szervezője a Gay Star Newsnak. – “A hercegnő részvétele a dán monarchia modernizálódását és az elfogadás felé való elmozdulást mutatja.”

Mária koronahercegnő (trónörökös Frederick herceg felesége) az LMBT-emberek védelmének és befogadásának fontosságáról beszélt az idei Homofóbia és Transzfóbia ellenes világnapon.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb