Hírek

Cynthia Nixon felesége házasságukról mesélt

Cynthia Nixonról, a Szex és New York Mirandája egy ideje újra a sajtó középpontjában van, hiszen a színésznő a demokrata színekben küzdd New York kormányzói székéért. A New York Times feleségével, Christine Marinonival beszélgetett a rivaldafényről és házasságukról.

Nixon, ha nyerne, az USA történelmének második nyitottan LMBTQ kormányzója lenne, felesége, Marinoni pedig az első LMBTQ first lady. 

Sajnos az esélyek nem neki kedveznek: a jelenlegi kormányzó, Andew M. Cuomo már kényszer is elnyerte a pozíciót és olyan személyek fejezték ki felé támogatásukat, mint Joe Biden vagy Hillary Clinton.

Persze Nixon így is derekasan küzd győzelméért. Mögötte pedig ott áll felesége, Marinoni, aki maga is sikeres aktivista: 2000-ben ő alapította meg az Alliance for Quality Education szervezetet, mely a New Yorki-i iskolai negyedek egyenlő pénzügyi támogatásáért küzd. A szervezet miatt ismerte meg Nixont is, aki annak szóvivője volt.

Marinoni most a New York Times-nak mesélt kapcsolatukról. A cikkben kiderül például, hogy áll a rivaldafényhez:

“Ha egy híresség a házastársad, és te magad nem vagy híresség, vannak módjai, hogy kikerüld a rivaldafényt. Ezeket ézeket mind elsajáítottam és tartom is magam hozzájuk.

“Most, hogy Cynthia a kormányzói székért fut, hasonlóak a körülmények. Az emberek Cynthiát akarják látni. Ő pedig tudja, hogy bírkózzon meg ezzel az egésszel, ahogy mindketten tudjuk, hogy bírkózzunk meg ezzel az egésszel.

De néha majdhogynem nehezebb a helyzet a hírességekkel foglalkozó médiával, mint a politikaival. Ha politikai lapokról van szó, ők legalább jobban törődnek a munkámmal, mint azzal, hogy mit viselek.”

Szóba került harmadik gyerekük is, akinek születését öt vetélés előzte meg. Nixonnak két gyermeke van előző kapcsolatából, Danny Mozes-től, míg Marinoni 2011-ben adott életet harmadik gyermeküknek.

“Hatodjára működött. Egy ilyen szituáció mindig tönkremész egy kicsit. Mindig úgy vagy vele, hogy »Oké, most működni fog.« Aztán mégsem. Az utolsó terhességemnél, mikor a második trimeszterbe értem, az orvosok elmondták, hogy a baba nem életképes. Így akkor abortuszom volt, hiszen amúgy is elvesztettem volna a babát.

És még mindig volt egyfajta sötétség az abortusz körül, mivel a második trimeszterben került rá sor. A törvények még mindig nincsenek felkészülve ilyen helyzetekre. És ha a saját bőrödön kell átélned… Az hatással van rád.

Cynthia régóta harcol az abortuszért. Ez a tapasztalat pedig igazán közel hozta az ügyhöz. Ez az egyik olyan ügy, amiért a legrégebbóta küzd.”

És persze mesélt házasságukról is.

“Leginkább én vagyok a feleség. Ő elég nagy dolgokat művel a nagyközönség előtt. Én többet tartok szünetet és maradok otthon a gyerekkel.

Sose gondoltam, hogy egyszer boldog házasságban élhetek gyerekekkel. Azt gondoltam, hogy ez nekem sose járhat ki. Fantasztikus, hogy végül mégis megkaphattam mindezt. Hatalmas dolog.”

Mit is mondhatnánk? Hajrá Cynthia!

Forrás: New York Times

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb