Hírek

Csókkal tiltakoztak Brightonban a homofóbia ellen

A Sussex University hallgatója, Annabelle Paige és barátnője múlt héten bevásárlást tartottak a Sainsbury’s áruházban, a dél-angliai Brighton városában. Annabelle egy váratlan pillanatban megcsókolta barátnőjét, ez azonban nem mindenkinek tetszett. A biztonsági őr figyelmeztette őket, hogy ezt vagy abbahagyják, vagy távozni kényszerülnek az üzletből.

A kedd esti flashmob

A lány később hozzátette, hogy látszott a biztonsági őrön, nem szívesen figyelmezteti őket. Mint kiderült egy ismeretlen vásárló panaszolta be a hölgyeket, mondván a csók gusztustalan és rossz hatással van a gyerekek fejlődésére. Ennél nem is kellett több a helyi LMBTQ-aktivistáknak és barátiknak, kedd estére flashmobot szerveztek az üzletbe, ahol egy csókkal mindenki kifejezhette véleményét az esetről. Mintegy 200 pár jött el, azonos neműek és heterók egyaránt.

Csók3

“Ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Egyértelmű, hogy Paige kisasszony és partnere nem viselkedett illetlenül, nem lett volna szabad megalázni őket.” – nyilatkozta a Sainsbury’s szóvivője. Az áruházlánc emellett felajánlotta, hogy kész 1000 fontot adományozni egy, a hölgy által kijelölt szervezetnek. Ez aztán a példás a magatartás!

Csók2

Csók közönséggel

Csókkal a homofóbia ellen

Forrás: Pinknews.co.uk

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb