Hírek

A csinos nők szívesebben választanak meleg barátot

A University of Texas tanulmánya szerint a szebbnek tartott hölgyek szívesebben töltik szabadidejüket meleg barátaikkal, semmint hetero férfi haverjaikkal. Ennek hátterében a párválasztási szokások, valamint a szexuális kizsákmányolástól való félelem húzódik meg.

 

A tanulmány szerint míg a csinosabb nők kifejezetten keresik a meleg barátok társaságát, addig a kevésbé attraktív nők fenyegetésként élik meg őket, akik esetleg ellophatják a pasijukat is. A nagyon szép nők ráadásul nem különösebben népszerűek a hölgyek között.

Az egyébként ismert jelenségre több népszerű tévésorozat is rájátszott már az idők során, például a Szex és New York vagy a Will és Grace. A sztereotip ábrázolás érthető módon kiváltotta az LMBT közösség nemtetszését, mert a meleg férfiakat a divatos kiegészítők szintjére redukálták, és azt sugallták, hogy csak a szexualitásuk miatt alkalmasak barátkozásra.

A témába vágó kutatás szerint azonban a csinos nők egyszerűen tényleg nem bíznak barátként a hetero pasikban.

A kutatás során 68 hölgyet fotóztak le szűk ruhákban, majd megkértek 103 heteroszexuális férfit és nőt, hogy osztályozzák a képeket külső megjelenés szerint.

Ezután a férfi csoportot arra is megkérték, határozzák meg a képeken látható nők közül kivel flörtölnének, randiznának, vagy épp bújnának ágyba szívesen. A női csoport feladata ugyanekkor az volt, határozzák meg, mennyire szívesen versengenének az adott hölgyekkel egy partnerért, és mennyire éreznék magukat fenyegetve.

A kísérlet második részében a lefényképezett 68 hölgyet kérték fel, válogassanak össze maguknak egy baráti társaságot, ahol a felajánlott személyek között meleg és hetero férfiak, nők vegyesen szerepeltek. Azok a hölgyek választottak leginkább meleg férfit legjobb barátnak, akiket a többiek csinosabbnak tartottak. A kísérletet vezető Eric Russell professzor szerint azért, mert ezek a nők úgy gondolják, a meleg férfiak nem a külsejük miatt fogják értékelni őket. (PinkNews)

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb