Hírek

Csecsenföldi rendőrnek coming outolt egy riporter

Munka közben előbújt egy riporter, mégpedig nem másnak, mint annak a rendőrfőnöknek, aki a csecsenföldi LMBTQ-közösség elleni terrorért felelős.

James Longman – az ABC Nightline műsorának csapatából – egy éven keresztül folytatott nyomozómunkát a csecsenföldi melegellenes terrorral kapcsolatban, amelyről először 2017-ben jelentek meg a hírek a sajtóban. Ekkor történt, hogy a rendőrség több tucatnyi férfit fogott el és kínzott meg, akikről azt gyanították, hogy melegek.

 

James Longman a csecsenföldi rendőrfőnöknek coming outolt.

 

Az idei év elején azonban újra szárnyra keltek az ehhez hasonló hírek, bár a csecsenföldi hivatalnokok kijelentették, hogy ebből semmi sem igaz, és minden csupán az emberek beteges fantáziájának a műve. A kínzások azonban tovább folytatódtak – írja a Pink News.

Longman több áldozattal is beszélt a történtekről, és olyan kivételes helyzetben volt, hogy Apti Alaudinov tábornokkal, a csecsenföldi rendőrfőnökkel is interjút készíthetett.

Alaudinov természetesen tagadta az LMBTQ-közösség elleni borzalmas tetteket, amik véleménye szerint nem lehetnek igazak, mivel Csecsenföldön nem élnek melegek.

„Számunkra kész őrület, hogy bármelyikünk is meleg lehet. Komolyan mondom! Kérdezze meg bármelyik csecsenföldit, hogy vannak-e melegek a családjában. Meg fogják ütni. És miért? Azért, mert számukra ez sértő feltételezés.”

A riporter és csapata egy rendőrőrsre is eljutottak a forgatás során, ahol ötven felfegyverzett rendőrrel találkoztak, és ez volt az a pillanat, amikor Longman elhatározta, hogy előbújik Alaudinovnak.

A tábornok erre azt felelte:

„Ezzel nincs semmi probléma. Senkinek nincs magával baja. Maga egy vendég. Vendégként jött, és vendégként fog távozni. Nekem semmi közöm ehhez. Ez a maga élete, és úgy éli, ahogyan akarja. Ettől függetlenül nem mondhatja meg nekünk, hogyan éljük a mi életünket.”

A forgatásra visszatekintve, Longman elismerte, hogy bár élete során több kínos helyzetet is okozott már az előbújása, nem hiszi, hogy bármelyik versenyezhetne azzal, amikor egy olyan rendőrfőnöknek outolt, akit azzal vádolnak, hogy több száz LMBTQ-ember kínzásáért felelős.

„Azért meséltem neki a szexuális irányultságomról, mert talán valahol mélyen abban reménykedtem, hogy ezzel legalább egy kicsit megváltoztathatom azt, amit a melegekről gondol.”

Nos, Longman talán ebben a hitben élt, de miután folytatta Alaudinovval a beszélgetést, rá kellett ébrednie, hogy ez közel sem így történt. Amikor ugyanis megköszönte a körbevezetést és megkérdezte tőle, hogy előbújása miatt kevesebbnek gondolja-e őt magánál, Alaudinov azt válaszolta:

„Őszinte leszek magával. Nem szeretném, ha olyan barátaim lennének, mint maga.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin