Kultúra

Csalódottak a Sherlock-rajongók, amiért kedvenceik nem melegek

A Metro számolt be róla, hogy egy interjú során Martin Freeman elárulta: rajongóik csalódottak, amiért Sherlock és Watson (utóbbit alakítja Freeman) között nem alakult ki szerelmi szál. Ennél azonban többről is szó lehet, mivel a 2010-ben útjára indult sorozatban több utalással is találkozhattunk az évek folyamán, amelyek a páros kapcsolatában szerelmi szálat sugalltak. Így nem csoda, hogy a rajongók biztosak voltak benne, egyszer melegként fog előbújni a különc detektív és hű társa.

A csalódottság talán még enyhe kifejezés is, mivel a BBC sorozatában John Watsont alakító Martin Freeman szerint a rajongók egyenesen elárulva érezték magukat, amiért a főszereplők nem alkottak egy párt.

 

Martin Freeman

 

Amikor a legutóbbi részeket forgattuk, a rajongók hajthatatlanok voltak azzal kapcsolatban, hogy John és Sherlock melegek. Biztosak voltak ebben, és biztosak voltak abban is, hogy Steven (Moffat) és Mark (Gatiss) írni fognak egy olyan epizódot, amelyben kézenfogva haladunk el a naplementében, szóval, amikor ez nem így történt, az emberek úgy érezték, hogy elárulták őket.

Korábban maga a Sherlockot alakító Benedict Cumberbatch indította el a lavinát azzal a kijelentésével, hogy karakterének teljesen más ízlése van a partnereinek nemét illetően. Ezek után a sorozat társkészítője, Steven Moffat úgy érezte, fel kell világosítania erről az embereket:

Sherlockot nem érdekli a szex. Ő szándékosan távol tartja tőle magát, hogy az elméje tiszta maradhasson – mindez egy viktoriánus elgondolás. […] Ennek ellenére mindenki azt akarja hinni, hogy Sherlock meleg. Ő nem meleg, de nem is heteroszexuális. Doktor Watson pedig teljesen biztosan a nőket kedveli. Az rendben van, ha az emberek fantáziálni szeretnének erről és elméleteket gyártani, de ez a szál nincsen benne a sorozatban.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin