Színes

Csalással vádolják a Mr. Gay Germany győztesét

Egy valóságshow keretében kilenc héten át lehetett követni a Mr. Gay Germany versenyt. A német Joyn streaming-szolgáltató péntekenként mutatta be az újabb epizódokat, míg végül február elején – túl nagy meglepetést nem okozva – a pánszexuális, 22 éves kölni Lukas Küchen nyerte az idei címet.

 

 

Most azonban kiderült, hogy nagyon sok oldalról kétségbe vonják a verseny tisztaságát. Emiatt a Joyn már februárban belső vizsgálatot indított, ahol nem tudták megnyugtató módon tisztázni a vádakat, ezért inkább úgy döntöttek, hogy leveszik a kínálatból a műsort. A streaming-szolgáltató tudni akarta, hogy a zsűritagok és Küchen már azelőtt is barátok voltak-e, hogy megnyerte a döntőt, valamint hogy az egyes versenyfeladatok eredményeit utólag módosították-e az ő érdekében. A vizsgálatról és a műsor eltávolításáról a Joyn azt írta a Bildnek:

„Sajnos kétségek merültek fel a kiválasztási folyamat tisztességességével kapcsolatban, amit egy belső vizsgálat után sem tudtunk teljes mértékben tisztázni.”

 

Egy 2018-as közös Instagram fotón Küchen és a Mr. Gay Germany igazgatója, Patrick Dähmlow együtt szerepelnek a „barátok” hashtaggel. Dähmlow szerint ebben nincs semmi szokatlan: „Egyelőre érthetetlen számunkra a döntés, hogy leveszik a műsort, és biztosíthatjuk önöket, hogy mint minden évben, a kiválasztás tisztességes módon, a szabályoknak megfelelően és a 11 zsűritaggal egyetértésben zajlott.”

Az igazgató szerint a vádak megalapozatlanok, és önmagában az semmit sem jelent, hogy Küchen ismerte már őt is és három kölni származású zsűritagot. A köztük fennálló személyes kapcsolatról azt mondja: „Az teljesen normális egy város queer életében, hogy ismerik egymást az emberek.”

A győztes Küchen szerint a vádaskodások a fantázia szüleményei, szerinte jelenleg minden oldalról gyűlölet zúdul rá. Korábban a kölni Express bulvárlap írta meg, hogy még a verseny előtt olyan leveleket küldtek a helyi kluboknak, amelyekben súlyos állításokat fogalmaztak meg az indulókkal kapcsolatban, és végül a rendőrség nyomozást is indított rágalmazás miatt. Ugyanakkor Küchen volt egyetlen kölni versenyző.

 

 

Ha mindezek nem lettek volna elegendőek, Küchennek sikerült rengeteg LMBTQ embert magára haragítania egy mostanra törölt TikTok videójával. A férfisminkről szólva elmondta, hogy az szerinte nagyon menő, ugyanakkor van egy hatalmas félelme is emiatt:

„Vajon megtörténik majd, hogy a férfiak ugyanolyan catfisherek lesznek, mint a nők?”

 

A mondatát sokan úgy értelmezték, mintha szerinte a heteroszexuális nők csak azért sminkelnének, hogy megtévesztő szándékkal elcsábítsák a férfiakat, majd a smink eltávolítása után jön a kellemetlen meglepetés, ezért nőgyűlölőnek minősítették a kijelentést. „Szóval azt mondod, hogy smink alatt mindannyian csúnyák vagyunk, és hogy a női tulajdonságok valami rosszat jelentenek?” – kérdezte David Lovric, a Mr. Gay Germany verseny korábbi zsűritagja egy TikTok-posztban, amelyet azóta privátra állítottak. A verseny 2019-es második helyezettje, Maurice Schmitz pedig egyenesen azt írta: „Egy ilyen embernek kellene képviselnie a közösségünket? Teljesen hibás választás.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin