Hírek

Családja csonkította meg a meleg fiút, aki most menedékjogot kér Hollandiában

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról a tizenkilenc éves meleg muszlim fiúról, aki egyelőre nem kapott menedékjogot Svédországban. Most pedig egy vele egykorú, az afrikai Gambiából érkező megcsonkított fiú szeretne menedékre és otthonra találni Hollandiában.

 

Svédország nem ad menedékjogot a meleg fiúnak, akire Iránban a kivégzés vár – Humen Online

Svédország elutasította egy tizenkilenc éves fiú menedékjogi kérelmét, aki fél visszatérni szülőföldjére, ahol elmondása szerint a biztos halál vár rá. A skandináv ország úgy gondolja, nem rendelkeznek elég bizonyítékkal, mely megerősítené a fiú történetét, így továbbra is küzdenie kell a menedékjogért, mégpedig minél gyorsabban. Mehdi Shokr Khodát arra kötelezték, hogy aláírjon egy papírt, melyben …

 

Gambia előző elnöke, Yahya Jammeh hírhedt volt homofóbiájáról. Országa LMBTQ -közösségét többek között azzal fenyegette, hogy levágja a fejüket – miközben a homoszexualitást egyébként életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtják.

Amikor a tizenkilenc éves Modou előbújt családjának, azok csonkítással büntették őt, hogy tudja magáról, mennyire förtelmes ember. Modou ekkor csupán tizenöt éves volt, és egy másik fiúval együtt találtak rá az ágyban, aki azért, hogy menthesse saját bőrét, azzal vádolta Modou-t, hogy rátámadt.

Féltem elmondani a családomnak, hogy meleg vagyok. […] A történtek után nem hazudhattam nekik. Azt gondoltam, hogy talán a családom majd elfogad olyannak, amilyen vagyok, mert hiszen ők a családom, és ez vagyok én. Ez volt eddig életem legrosszabb döntése” – nyilatkozta Modou a Gay Star Newsnak.

 

Modou-nak a fülébe vágtak bele otthon

 

Családja értesítette a rendőrséget, majd Modou édesapja bezárkózott vele egy szobába, hogy megjelölhesse. Egy borotvapengével közelített fia felé, majd levágta fülcimpáját. Ahogy a tizenkilenc éves fiú visszaemlékszik rá, ez volt élete legfájdalmasabb pillanata. A legrosszabb mégis az volt, hogy nem szállították kórházba és gyógyszert sem adtak neki. Ott hagyták egyedül a bezárt szobában, miközben maga próbálta elállítani a vérzést.

Néhány hónappal később Leidenbe, Hollandia déli részére utazott, ahol nagybácsikája él, ám ő továbbra sem tud unokaöccse szexuális irányultságáról.

A bácsikám muszlim, és ők nem fogadják el az olyanokat, mint én. Én csak be szeretném fejezni az iskolát és egy új, szabad életet kezdeni.

Modou jelenleg a Cleerdin and Hamer Advocates nevű szervezet támogatásában részesül, mely ügyvédet biztosít a fiúnak az ügy lezárásáig. Három éve hagyta el Gambiát, és Modou retteg már csak a gondolattól is, hogy visszatoloncolják szülőhazájába, ahol a törvények szerint bebörtönzés vagy halál vár rá.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin