Hírek

Családdá formálta a szomszédságot egy leszbikus pár zászlójának ellopása

Egy leszbikus család házán hűlt helye volt a szivárvány zászlónak, és bár a tettes kilétére nem derült fény, az eset közelebb hozta a szomszédságot.

Casey Handal és Zadette Rosado Chicagóban élnek lányaikkal, és egyik nap arra lettek figyelmesek, hogy a házukon lévő szivárvány zászló eltűnt, helyette pedig egy amerikai zászló lobogott – írja az LGBTQ Nation

Egyikük sem gondolta, hogy egyszerű vandalizmusról lehet szó, hiszen akkor az illető nem vette volna a fáradtságot, hogy az ellopott zászló helyére egy másikat tegyen. 

„Szerintem az üzenet teljesen világos volt. Ez szembeállítja az intoleráns nézetet a liberális nézettel. Ha valaki csak elvette volna a zászlót, és nem helyettesíti semmivel, akkor annak nem ugyanez lett volna az üzenete. Így inkább olyan, mintha előre kitervelték volna.”

A szomszédság sem tudott a tolvaj kilétéről semmit, de egyikük úgy érezte, ha a család nem is kaphatja vissza a zászlót, akkor is tehetnének értük valamit. Ezért döntött úgy Kimberly Filian, hogy szembeszállnak a gyűlölettel, és körülbelül 50 darab kis szivárvány zászlót rendelt. Ezeket később szétosztották a szomszédságban, ahol az emberek kirakták őket a házaikra, a postaládáikra, de olyan is akadt, aki karácsonyi dekorációként használta fel, hogy megmutassák támogatásukat a család felé. 

Casey Handal szerint, bár szomorú, ami velük történt, mégis pozitív kimenetele lett, és a gyűlölet szeretetet teremtett. 

„Ha jobban belegondolok, ami történt nem is olyan rossz, hiszen a kimenetele sok embert boldoggá tett, és a gyűlölet, amit látunk, nem is igazán a tömegektől jön, hanem az egyénektől. Úgy hiszem, néha el kell viselnünk a rossz dolgokat is, ha utána több öröm és boldogság lesz a világon.”

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb