Hírek

Csak “normális” embereket hajlandóak alkalmazni indonéz minisztériumok

Szokatlan feltételek is felkerültek az indonéz főállamügyész hivatala által közzétett legfrissebb álláshirdetésekre – szúrta ki a PinkNews. Eszerint a jelentkező “nem lehet szellemileg sérült és nem mutathat szexuális, vagy viselkedésbeli elfajzást.

A délkelet-ázsiai ország ombudsmana azonnal vizsgálatot indított és kiderült, hogy több minisztérium, például a védelmi és a kereskedelmi, hasonló gondolatokkal operál. Sőt, nyíltan diszkriminálják a terhes, a fogyatékossággal élő, valamint az LMBTQ embereket is, amikor munkaerő-felvételről van szó.

 

 

A főállamügyész hivatalának szóvivője nem jött különösen zavarba a lebukás miatt. Közölte, hogy az intézmény egész egyszerűen “normális” emberekkel akar dolgozni és kerüln a “furákat.”

Az ombudsman felszólította az érintett szervezeteket a diszkriminatív eljárások felfüggesztésére. Úgy tudni egyelőre csak a kereskedelmi minisztérium lépett, amely a transzneműeket nem látta szívesen.

Emberjogi szervezetek önkényesnek és gyűlölködőnek nevezték a szabályokat. “Indonéziának arra kellene törekednie, hogy a legokosabb és legrátermettebb embereket alkalmazza közszolgának” – tette hozzá az Amnesty International indonéz vezetője, Usman Hamid.

 

Previous post

Elképesztő hülyeséget mondott Trump fia a HIV-ről

Next post

Meleg, fekete, bevándorló, házasságban élő férfit választottak püspöknek