Hírek

Csak a megkérdezettek harmada díjazza egy leszbikus Disney hercegnő gondolatát

Bár az LMBTQ-közösség részéről egyre növekvő igény, hogy a mesékben és rajzfilmekben is megjelenjenek meleg, leszbikus, sőt transznemű karakterek, a szélesebb nézőközönség nem feltétlenül ért ezzel egyet.

https://humenonline.hu/twitteren-kovetelik-hogy-disney-melegebb-legyen/

Statisztikai adatok mostanáig alig álltak rendelkezésre, de a YouGov intézet felmérést végzett brit állampolgárok körében különböző jövőbeli Disney hercegnő típusokkal kapcsolatban. A reakciók tanulságosak: a megkérdezettek alig fele lenne kibékülve egy túlsúlyos karakterrel, 70 százalékuknak oké egy édesanyaként is funkionáló, míg egy leszbikus hercegnő gondolata a legmegosztóbb.

A 18-24 éves korosztály kétharmada nyitott lenne rá, azonban ahogy haladunk az idősebb generációk felé, ez az arány egyre zsugorodik. A 65 év felettieknek már csak negyede értékelné pozitívan.

Mit hoz a jövő? Arra csak a Disney-stúdiók falai között dolgozók adhatnának választ. De Idina Menzel, a Jégvarázs Elzájának eredeti hangja többször jelezte már, hogy ő személy szerint nagyon örülne neki, ha karaktere a rajzfilm folytatásában – amely 2019-ben kerül a mozikba – beleszeretne egy másik hercegnőbe.

Nem tudni, vajon lesz e ebből valami, azonban kétségtelen tény, hogy az utóbbi időben a Disney igyekszik egyre jobban nyitni az LMBT-közösség felé. Fennállása óta először idén saját Pride-kollekciót is piacra dobott több amerikai Disneylandben.

https://humenonline.hu/sajat-pride-kollekcioval-unnepel-a-disney/

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb