Utazás

Costa Blanca: Tengerpartnyi élmény

Costa Blanca sokak számára Európa egyik legfontosabb LMBTQ célállomása, hiszen hosszú évek óta ez az egyik legelfogadóbb és legtoleránsabb nyaralóhely Valencia régióban. Különleges mikroklímája lehetővé teszi, hogy egész évben változatos programokat kínáljon a kikapcsolódni vágyók számára. Számos csodás part, eldugott öböl, bájos szállás, remek és változatos étkezőhely, több tucat melegbár, szárazföldi és vízi sportok, menő boltok, kellemes teraszok, szaunák, természeti látnivalók, fesztiválok és a kultúra teszik feledhetetlenné a Costa Blancán töltött időt. Már most indulnál? Hidd el, nem vagy egyedül!

Costa Blanca jelenleg hatvan kékzászlós stranddal büszkélkedik, amelyek igazolni hivatottak a víz minőségét, a nyaralóhely szolgáltatásait és létesítményeit. Itt megteheted, hogy egy teljes napot egyedül tölts el a pároddal vagy a barátaiddal az év bármely szakában. A végtelennek tűnő strandok, a finomszemű homok, a kristálytiszta víz és a félreeső öblök mind-mind ellenállhatatlanná teszik a város tengerpartját.

És még nem beszéltünk a rengeteg sportlehetőségről, amellyel az érkezőket kecsegtetik: a vízi sportok szerelmesei vízisíelhetnek, vitorlázhatnak, jet-skizhetnek, a szárazföldön kikapcsolódni vágyók pedig kedvükre golfozhatnak, futhatnak, lovagolhatnak vagy hegyet mászhatnak. Costa Blancán több sportcentrum is található, ahol teniszezésre és evezésre is lehetőséget biztosítanak. A város hét kitűnő étteremmel rendelkezik, melyekben számos ínyencséget megkóstolhatunk a hely nevezetességei közül. A látogatókat rizsételek, a tenger gyümölcsei, halak, pörköltek, desszertek és minőségi alicante-i borok várják.

Costa Blanca LMBTQ-barát szállások széles választékát kínálja, a tengerparton és a város belső részein egyaránt megszállhatunk. Jó lehetőség tervezni a közeli városokkal is – főleg, ha Pride-ról beszélünk. Az Alicante Pride júliusban, míg a Benidorm Pride szeptemberben kerül megrendezésre. Ez a hét tele van színes eseményekkel, amelyek lezárják a nyári Pride-kört Európában.

Costa Blancán számos LMBTQ-specifikus és LMBTQ-barát létesítmény található. A környékbéli városok közül Torrevieja, Denia, Calpe és Alcoy biztosítanak igényes szórakozási lehetőségeket az LMBTQ közösség tagjai számára.

FRA EU post inject banner
Previous post

"Akárhová mentünk, csak segítséget és támogatást kaptunk"

Next post

Újra a randivonaton: 10+1 módszer, hogyan NE csókolj