Kultúra

Conchita Wurst és Dana International is visszatér az Eurovízió színpadára

 

Hamarosan elérkezik az időszak, amikor egész Európát átjárja az Eurovíziós Dalfesztivál varázsa. Minden alkalommal kíváncsian mustráljuk a különböző országok küldöttjeit, akik a fődíjért „küzdenek”. A versenyzők mellett azonban idén sem maradhatnak el a sztárvendégek, pontosabban a korábbi évek színfoltjai.

A Pink News összegyűjtötte, kik azok a korábbi versenyzők, akik visszatérnek az Eurovízió színpadára, melyet ezúttal Izraelben, még pontosabban Tel-Avivban építenek fel. Májusban újra láthatjuk az osztrák dívát, Conchita Wurstot, aki 2014-ben érdemelte ki az Eurovíziós Dalfesztivál győztese címet Rise Like a Phoenix című dalával, de visszatér sokak nagy kedvence Ukrajnából Verka Serduchka személyében, aki második helyezést ért el 2007-ben a Dancing Lasha Tumbai-jal.

Ám nem saját slágereikkel fognak nosztalgikus hangulatba keríteni minket, hanem más Eurovíziós tehetségek dalaival készülnek. Így Conchita Svédország 2015-ös nyertes dalával lép színpadra, amely a Heroes címet viseli. Verka Serduchka előadásában a tavalyi győztes dal, a Toy lesz hallható. A Dancing Lasha Tumbai előadása a ciprusi Eleni Foureira feladata lett, és újra felbukkan Izrael első nyertese 1998-ból, a transznemű énekes, Dana International. Csak hogy tovább fokozzuk az így is díszes társaságot, tiszteletét teszi a tavalyi győztes, Netta is új dalával, valamint a Toy egy átdolgozásával.

Nem csupán az Eurovízió legendáit köszönthetjük majd a színpadon, de a szervezők bejelentése szerint Gal Gadot is részt vesz a fesztiválon, és bár Madonna fellépése még mindig bizonytalannak tűnik, de korábbi információk szerint az énekesnő két dallal is készül.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin