Hírek

Coming outolt Jackie Chan lánya

Szivárványos fotót posztolt az Instagramon Jackie Chan lánya a #lgbtqai, #lgbt, #lesbian és #androgynous hashtagek kíséretében. A kommentek között azt írta, meglepődött, milyen sok támogató hozzászólást kapott, miután leszbikusként outolt.

 

A post shared by @stolenmilktea on

 

Etta házasságon kívüli kapcsolatból született, édesapja a több mint 150 filmben szereplő Jackie Chan, édesanyja pedig Elaine Ng egykori hongkongi szépségkirálynő. Egyelőre nem tudni, mit szóltak coming outjához a szülei, de a kínai kommentelők egyértelműen melléálltak.

A kínai kommunista kormány mindent elkövet azért, hogy a médiában és a filmekben ne ábrázolják a homoszexualitást. A helyzet annyiban pikáns most, hogy Jackie Chan a kínai állami propagandagépezet egyik kirakatarca. A jelek szerint hiába az állami tiltás, az országban egyre többen támogatják az LMBTQ közösséget, sőt, az egyik legnépszerűbb tévés személyiség egy transznemű nő.

Maga a homoszexualitás nem számít büntetendőnek Kínában, de csak 2001-ben vették le a mentális zavarok listájáról. Megítélése ma már egyértelműen generációs kérdés. Míg az idősebbek határozottan elutasítóak és ellenzik, addig a fiatalok a homofóbiára úgy tekintenek, mint elavult, maradi felfogásra, körükben egész egyszerűen ciki a homofóbia.

Etta Ng a hírek szerint egy 30 éves, kanadai származású nővel él együtt Hongkongban. Barátnője közös fotót is megosztott az Instagramon, amelyhez azt írta, hogy még sosem találkozott olyan emberrel, mint Etta.

 

 

(hvg.hu, PinkNews)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb