Sport

Coming outolt egy orosz teniszező a “melegpropagandát” tiltó törvény szigorításának belengetése után

Daria Kaszatkina egy orosz sportportálnak adott interjúban bátran felvállalta, hogy leszbikus, és azt is megosztotta a világgal, hogy Natalia Zabjako szintén orosz olimpiai műkorcsolyázóval jár. “Titkolódzva élni lehetetlen” – mondta a sztár, aki Oroszország legmagasabban rangsorolt női teniszezője.

Fontosnak tartom, hogy a sport, de igazából bármely terület befolyásos emberei beszéljenek erről” – folytatta a 25 éves lány. “Ez sokat jelent a fiatalok számára, akiknek nehéz ebben a társadalomban, és támogatásra van szükségük“.

Amellett, hogy megosztotta, hogy van barátnője, Kaszatkina az oroszországi politikai helyzet és állami szintű homofóbia ellen is szót emelt. “Oroszországban nagyon sok téma tabu” – magyarázta. “Ez az elképzelés, hogy valaki meleg akar lenni vagy meleggé válik, nevetséges. Szerintem semmi sem könnyebb a világon, mint heterónak lenni. (…) Komolyan, ha választás kérdése lenne, senki sem választaná a melegséget. Miért nehezítené meg az életét, különösen Oroszországban? Mi értelme van ennek?

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Daria Kasatkina🐬 (@kasatkina) által megosztott bejegyzés

 

A 2013-ban elfogadott orosz “melegpropaganda-törvény” tiltja a “nem hagyományos” szexuális kapcsolatok népszerűsítését kiskorúak körében. A törvényt sokáig arra használták, hogy ellehetetlenítsék a pride felvonulásokat, megakadályozzák, hogy kiskorúak LMBTQ-témájú tartalmakat nézzenek, és hogy aktivistákat tartóztassanak le.

Kormánypárti parlamenti képviselők jelenleg azon dolgoznak, hogy kiterjesszék a jogszabályt a felnőtt lakosságra is. Az interjú során Kaszatkina elítélte Oroszország ukrajnai invázióját is, “teljes rémálomnak” nevezve azt, és kijelentette, hogy a legjobban azt szeretné az életben, “hogy a háború véget érjen”.

Kaszatkina attól is tart, hogy az interjú miatt nem térhet vissza többé Oroszországba.

 

Oroszország kiterjesztené a “melegpropagandát” tiltó törvényt

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb