Hírek

Coming outolt az olimpiára készülő Japán női focistája

Japánban már minden a 2020-as olimpiai játékok körül forog, és most egy japán focista döntött úgy, előbújásával az LMBTQ közösségre is felhívja a figyelmet.

 

 

Shiho Shimoyamada, a 24 éves japán női focista, aki a német SV Meppen csapat tagja, úgy érezte, most jött el az idő, hogy előbújjon leszbikusként, és más LMBTQ sportolókat is arra bátorít, hogy tegyék meg ezt a lépést még a 2020-as olimpiai játékok előtt – írja a Gay Star News.

Shimoyamada elárulta, hogy csapattársai nagy segítségére voltak, amikor az előbújást fontolgatta. Ráébresztették arra, hogy nem kell megváltoznia mások miatt, hanem el kell fogadnia önmagát és szexuális orientációját. A német labdarúgócsapatban megértően fogadták a coming outot, és Shimoyamada szerint azoknak a japán sportolóknak, akik az ő példáját szeretnék követni, nem kell attól félniük, hogy nem lesz olyan csapat, ami ne akarná szerződtetni őket. Találni fognak egy csapatot és céget, akiket nem szexuális orientációjuk érdekli, hanem a sportolói teljesítményük.

 

 

„Valahogy már tudtam a gimnáziumban is, hogy nem vonzódok a férfiakhoz. De akkor lettem biztos a dologban, amikor találkoztam más focistákkal is, akik nem voltak heteroszexuálisak, és végre rájöttem, hogy az lehetek, aki lenni akarok. […] Azoknak pedig, akik hasonlóan éreznek, azt üzenem, hogy bár talán nem így látják, de nincsenek egyedül, és rengeteg LMBTQ baráttal vannak körülvéve.”

Azért nem kell Japánig, de Németországig se menni az LMBTQ sportolókig, hiszen a magyar kosárlabda-válogatott két korábbi tagja, Allie Quigley és Courtney Vandersloot nemrég házasodtak össze – az esküvői képeiket és a velük készült interjút pedig megtaláljátok a Humen Magazin márciusi számában.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb