Hírek

Coming outolt az Éhezők viadala sztárja

Amandla Stenberg az előbújás mellett más fontos társadalmi problémákról is beszélt a Snapchat-üzenetben, amelyet a Tumblr-jén is megosztott.

73621_1354474122

Amandlával Solange Knowles, Beyoncé húga készített interjút a Teen Vogue magazin következő számába, amelynek egy része online is olvasható. Ennek apropóján döntött úgy a magazin, hogy egy rövid üzenet erejéig a Snapchatjük feletti “uralmat” átadják a színésznőnek. Az itthon még viszonylag kevésbé ismert alkalmazás lényege, hogy rövid videóüzeneteket küldhetünk az éterbe egyfajta naplóbejegyzésként, de lehet használni üzenetküldésre is.

“Fekete, biszexuális nőként nagyon is tudom, milyen érzés csöndben szenvedni: fájdalmas, kellemetlen és kényelmetlen” – mondja a videóban, amelyet a Tumblr-jén lehet megnézni. – “Egyértelműen hiszek az önazonosságban és – minden külső vélemény ellenére – önmagunk kiteljesítésében mint lázadási formában.” Amandla ezenkívül azt is megemlíti az üzenetben, mennyire elege van már a világban uralkodó nőgyűlöletből, rasszizmusból, homofóbiából és transzfóbiából, és hogy a világ valószínűleg jobb hely lenne, ha mindenki csak egy kicsit tenne mindezek ellen.

A jelenleg mindössze 17 éves színésznővel először az Éhezők viadala-trilógia első részében találkozhatott a nagyközönség, amelyben a félénk, de találékony és szeretnivaló Rue karakterét alakította. Azóta néhány sorozatban szerepelt, jövőre pedig egy érdekesnek ígérkező indie-filmben tér vissza (As You Are), amely három fiatal barátságáról szól és a ’90-es években játszódik.

  

Previous post

Fotósorozat: A rohamosztagos

Next post

Nyálcsorgató -  A transznemű szívtipró