Színes

Coming outolt az egyik legnépszerűbb afrikai popsztár

 

A kenyai Sauti Sol az egyik legnépszerűbb előadónak számít Afrikában, 2016-ban az MTV Africa Music Awards-on a legjobb zenekarnak járó díjat is elnyerték. A csapat egyik tagja, Willis Austin Chimano azért döntött most a coming out mellett, mert nem akart tovább hazugságban élni, számol be róla a BBC.

Kenyában az azonos neműek közötti testi kapcsolat akár 14 év börtönnel büntethető – az ezt megszüntető javaslatot nem sikerült elfogadtatni 2019-ben. Ennek ellenére az országban nem gyakoriak a büntetőeljárások a melegek ellen, és a társadalmi hozzáállás is liberálisabb, mint a szomszédos Ugandában vagy Tanzániában.

Bár Kenyából viszonylag kevés homofób támadásról érkezik jelentés, az LMBT-közösség sok tagja titkos életet él, és családjuk gyakran megtagadja őket a mélyen vallásos országban. Ez a hozzáállás azonban lassan enyhül, és a különösen a fiatalabb generáció már teljesen máshogy áll a kérdéshez. Kevin Mwachiro LMBTQ-aktivista a BBC-nek arról beszélt, hogy Chimano most egyfajta példakép lehet, aki kifejezi az ország sokszínűségét.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb