Hírek

Coming outolt a svájci bajnok röplabda-csapat játékosa

 

A 31 éves profi sportoló, Dennis Del Valle eredetileg Puerto Ricóból származik, hazájában a nemzeti válogatott tagja. Jelenleg a svájci LUC csapatát erősíti, ahol zsinórban harmadik szezonban őrzik a bajnoki címet – bár a bajnokság a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt.

A svájci 24Heures lapnak adott interjújában azért döntött a coming out mellett, hogy megmutassa, a meleg sportolók az élvonalban is játszhatnak.

„Eljött az idő, hogy beszéljünk erről. Sok fiatal sportoló él titokban Svájcban és máshol is. Melegként az élvonalban nekem már sikeres karrier van a hátam mögött. Azt remélem, hogy ezek a fiatalok azt fogják mondani maguknak: „Akkor nekem miért ne sikerülne?” Talán meg tudom változtatni valaki életét. A szavaimból talán önbizalmat meríthetnek, nagyobb biztonságban érzik magukat, és nem hagyják abba a sportot az elutasítástól való félelemben.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dennis (@delvalle427) on

 

A férfi csapatsportok közül Svájcban a röplabda-játékos Del Valle az első, aki az élvonalban vállalta a coming outot.

„Én különösen nem akarom megtörni a csapat hangulatát, ami eredményezhet furcsa helyzeteket egyesek számára az öltözőben. Beleképzelhetnek dolgokat, rugózhatnak a melegségemen, nem mernek majd zuhanyozni előttem, vagy bármi ilyesmi. Én dolgozni vagyok itt, számomra ez a prioritás. Nem azért vagyok itt, hogy a pasikat bámuljam, vagy hogy flörtöljek velük.”

 

Del Valle középen 4-es mezben a Puerto Rico-i válogatottal

 

A nyíltan meleg kanadai röplabda-játékos, Chris Voth, aki az Outsports-nak adott interjúban coming outolt 2017-ben, nagyra értékeli Del Valle szavait. Egyúttal reméli, hogy a melegsége nem okoz majd gondot, amikor csapatot vált – ahogy ez viszont Voth-szel megtörtént. Egyelőre azonban Del Valle-nak nem kell tartania hasonlótól, coming outját pozitívan fogadta svájci csapatának szurkolótábora.

 

 

Megható levélben coming outolt az argentin kosárlabda-válogatott játékosa

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb