Színes

Coming outolt a profi rögbijátékos

A közösségi médiában coming outolt melegként Devin Ibañez, a New England Free Jacks egykori játékosa. A fiatalember reményei szerint hamarosan Angliában folytathatja sportkarrierjét, ahol párja is él.

Fergus Wade-del 2017-ben ismerkedtek meg, amikor Devin a University of Massachusetts-nél játszott, Fergus pedig a Harvard Egyetemen folytatta alvászavarral kapcsolatos kutatásait.

Devin Facebook és Instagram bejegyzésben osztotta meg coming out történetét – Instagram-profilját direkt erre az alkalomra hozta létre.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Devin Ibañez (@thatgayrugger) által megosztott bejegyzés

 

Az amerikai fiatalember tavaly elhatározta: büszke lesz magára, ahelyett, hogy szégyenkezzen. Az Outsports-nak elmesélte, hogy a coming out óta rengeteg ismerős és ismeretlen is megkereste és gratulált neki, támogatásáról biztosította. Sokan írtak neki korábbi csapataiból is, többen elmesélték neki saját történetüket. Bízik benne, hogy példa és inspiráció lehet azon LMBTQ rögbijátékosok számára, akik egyelőre nem mertek hasonló lépést tenni.

Hihetetlenül szerencsés vagyok, amiért Bostonban egy elfogadó környezetben élek és támogató családom van. Több tekintetben is könnyű nekem, mégis hosszú és nehéz folyamat volt az önelfogadás. (…) El sem tudom képzelni, milyen nehéz lehet annak, aki mögött nem áll hasonló támogató háttér” – mesélte az oldalnak.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb