Nagyvilág

Coming outolt a Kszi, Simon írója

Coming outolt Becky Albertalli, a népszerű Kszi, Simon alapjául szolgáló Simon és a Homo sapiens-lobbi című regény szerzője. Az író egy hétfőn megjelent írásban osztotta meg, hogy biszexuális.

 

Becky Albertalli

 

Bi vagyok. Sajnálom, hogy ilyen sokáig tartott eljutni idáig. De legalább a piros coming out könyv, amire szükségem volt hozzá, már a polcomon hevert (körülbelül harminc másik nyelvre lefordítva). Azt hiszem végre tudom, miért írtam meg.” Albertalli ezzel saját regényére utalt, amelynek valóban piros a borítója és egy coming out történetet mesél el. Korábban több kritika érte az írót, amiért feltételezett heteroszexuálisként egy meleg tinédzser előbújásáról ír regényt és egyáltalán: heteroszexuálisoknak ír „vacak regényeket” LMBTQ-emberekből, pénzt csinálva a közösségből.

Nem tudtam. Tényleg nem realizáltam. 37 éves vagyok. Boldog házasságban élek egy férfival már majdnem tíz éve. Van két gyermekem és egy macskám. Soha nem csókoltam meg lányt. Soha nem is fogalmazódott meg bennem a vágy. De ha mélyebbre ások, egészen biztos vagyok benne, hogy fiúkba és lányokba egyaránt bele voltam zúgva életem során. Csak a lányoknál nem esett le, hogy az is belezúgás volt.” Hozzáteszi, hogy a regényírás folyamata segítette ráébreszteni arra, ki is ő valójában.

Hadd legyek egyértelmű: nem így akartam előbújni. Egyáltalán nem jó, vagy felemelő érzés, nem is érzem magam biztonságban tőle. Őszintén, azért teszem, mert hosszú ideje minden egyes nap ki vagyok téve a vizsgálgatásnak, gúnyolódásnak, kioktatásnak és hiteltelenítési kísérleteknek, ami kimerített. És ha azt hiszitek, hogy én vagyok az egyetlen nyomás alá helyezett bújdosó, vagy félig-meddig bújdosó queer író, akkor nem figyeltek eléggé.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin