Sport

Coming outolt a kétszeres olimpiai bajnok futónő

 

A kétszeres olimpiai bajnok Kelly Holmes a 2004-es athéni játékokon 800 és 1500 méteren is aranyérmet szerzett. 17 éves kora tudta magáról, hogy a saját neméhez vonzódik, és most arról beszélt, egy korábbi coming outtal éveken át tartó fájdalmat spórolhatott volna meg önmagának.

„Néha elsírom magam a megkönnyebbüléstől. Abban a pillanatban, hogy ez az interjú kikerül, lényegében megszabadulok a félelemtől” – mondta most a Sunday Mirrornak.

Holmes korábban katonatiszt volt, és rettegett attól, hogy orientációja kiderül, mert az Egyesült Királyságban 2000-ig tiltották az LMBTQ emberek katonai szolgálatát. Holmes tíz év után, 1997-ben hagyta ott a hadsereget, hogy a sportolói karrierjére koncentrálhasson. 2020-ban felvette a kapcsolatot telefonon egy LMBTQ katonai vezetővel, aki biztosította, már nem érik szankciók, ha coming outol.

„Egész életemben meg voltam győződve arról, hogy ha elmondom, leszbikusként szolgáltam a hadseregben, még most is bajba kerülök. A beszélgetés után úgy éreztem, hogy újra kapok levegőt. Egyetlen ilyen telefonhívás 28 évnyi fájdalomtól mentett volna meg.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin